Dones i cultura, celebrem el Dia Internacional de la Dona

Comparteix

Li tallen les ales i després la culpen per no saber volar”.
Simone de Beavouir, filòsofa, escriptora, activistaA partir del 2 de març, la Biblioteca inicia la celebració del Dia Internacional de la Dona, amb una programació cultural que reivindica el paper de la dona en la cultura. Conversa, conferència, contes i exposició de llibres de dones, que van obrir camí i van transformar la societat.

El 2 de març a les 18.30 h, l’actriu Marta Marco, serà la mestra de cerimònies del club de lectura, dedicat a la novel·la La Trena, de l’escriptora francesa Laetitia Colombani. Parlarem de la novel·la, des de la visió teatral/vivencial; de la història de tres dones que, tot i haver nascut en continents molt dispars, comparteixen unes idees i sentiments que les uneixen en un poderós anhel de llibertat. Lluiten contra allò que s’espera d’elles, afronten les adversitats amb tenacitat i es determinen a aconseguir el que és essencial per elles.

El dimecres 8 de març a les 18 h, celebrem el Dia Internacional de la Dona amb les més petites de casa. Amb dues històries dedicades a les dones que van transformar el món en què vivim, i a les princeses de cada dia, que lluiten per tirar endavant.

El dijous 9 de març a les 18.30 h, acollim la conferència Els espais femenins de llibertat, a càrrec de la doctora en filologia i professora de la Universitat de Barcelona, Glòria Sabaté. Un recorregut per la història de les dones, pel modernisme i per la figura de Francesca Bonnemaison.

I durant tot el mes de març, una exposició de llibres sobre dones, cantants, filòsofes, poetes, artistes, físiques, activistes, artistes, que van ser exemples i van transformar la societat.

Tot això passarà a la Biblioteca, però no et perdis la programació que s’ofereix a Tona, projecció documental, taller, música, caminada. Consulta-ho a la web de l’Ajuntament de Tona.

També et pot interessar