Dia mundial contra l’abús i el maltractament de les persones grans

Comparteix

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) estima que 1 de cada 10 persones grans pateix maltractament, i aquesta xifra està subestimada perquè tan sols es notifica 1 de cada 24 casos. Una realitat que ens revolta i que fa que un dia com avui, 15 de juny, ens sumem al Dia mundial de la presa de consciència de l’abús i el maltractament envers les persones grans, per trencar amb el silenci d’aquestes situacions.

Moltes àvies i avis víctimes d’aquests abusos callen per sentiments contradictoris quan el maltractament es produeix en un entorn de confiança, per por a represàlies, per aïllament social, per falta de consciència, o per causa d’un deteriorament cognitiu. Malauradament, aquests fets tenen lloc amb molta freqüència i es presenten en diferents formes: maltractament econòmic, maltractament físic, maltractament psicològic o emocional, maltractament sexual, negligència, abandó i altres vulneracions de drets. És per això que des de la Biblioteca ens sumem a aquesta visibilització i denúncia.

Un dia com avui us apropem algunes pel·lícules on les persones grans són protagonistes. Algunes d’elles una mica tristes, però la tristesa també forma part de la vida. Les trobaràs a Ebiblio o a la Biblioteca.


També et pot interessar