Descarrega’t gratuïtament un disc d’homenatge a Chavela Vargas

Comparteix

Més de quaranta músics s’han unit per gravar el doble disc acústic d’homenatge a Chavela Vargas “La Chamana – Un tribut a Chavela Vargas”, que ha estat produït per Guillermo Sánchez Guzmán, autor de la cançó inèdita ‘La Chamana’ que encapçala el disc (també va ser qui va batejar a Chavela Vargas amb el sobrenom de “la Chamana”) i que conté textos de l’escriptor Rafael Saavedra.

Sobre Chavela Vargas

Chavela Vargas va néixer el 17 d’abril de 1919 a Costa Rica malgrat que va residir a Mèxic, país que sempre ha portat com a seu pel món, durant més de set dècades. Considerada com la gran dama de la ranchera, pionera, entre les dones en aquest gènere musical, cantat generalment per homes.

Després de traslladar-se, als 17 anys, a Mèxic, Chavela Vargas va passar molts anys cantant als carrers fins que als trenta anys es va fer cantant professional, de la mà de José Alfredo Jiménez, cantant i compositor dels seus majors èxits.

En la seva biografia figuren l’enregistrament de més de 80 discos des d’aquell primer publicat al 1961. A la fi dels 70 es va retirar, per retornar amb força al 1991. Actriu ocasional, -va arribar a rodar amb Pedro Almodóvar-, Chavela Vargas va viure els seus últims anys entre els escenaris i la seva casa a Tepoztlán, prop d’on va morir als 93 anys d’edat. 

Per a saber més


A la Biblioteca trobaràs

Chavela Vargas. Madrid: Warner, 1997
¡Por mi culpa! / Chavela Vargas y sus amigos.Madrid: Nuevos Medios, 2010
Somos / Chavela Vargas. Madrid: Warner, 1996

També et pot interessar