Debat a Bat, de joves a professionals

Comparteix

Àlbums il·lustrats, participació, pensament crític, diàleg conflueixen en Debat a Bat, una activitat que desenvolupa la Biblioteca i que acosta la il·lustració a la filosofia, a la reflexió sobre el món que ens envolta, i sobre un mateix.

Aquesta activitat especialment dirigida a joves de 12 a 16 anys, ha ampliat el seu ventall. Des de la Biblioteca ens hem acostat a nous públics. Les professionals del Casal d’avis s’han sumat a una experiència visual basada principalment en l’àlbum Emigrantes i l’Arbre vermell de l’il·lustrador Shaun Tan. Un debat que ens ha permès apropar-nos a altres realitats i vicissituds, i a fer un viatge a la nostra memòria i realitat. 

La Biblioteca actualment ofereix dos Debat a Bat, El què dius o no dius, basat en l’il·lustrador Shaun Tan, on es tracten aspectes com la superació personal, la memòria i el record i Allò que no es veu que a partir d’il·lustradors com David Wiesner, Antonio Alberca o l’escriptor Gianni Rodari, es reflexiona sobre la tria, el destí, el risc i la vida.
Aquestes activitats desenvolupades pel personal de la Biblioteca es poden dur a terme gràcies a la Gerència del Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona que posa a disposició un recurs, creat per Mon Mas, per a treballar amb joves. Un univers on art, literatura, filosofia caminen junts.

També et pot interessar