De Manlleu a Nova York, l’escriptor Jordi Puntí becat pel Cullman Center

Comparteix

L’escriptor Jordi Puntí deixarà Manlleu al setembre, per instal·lar-se a Manhattan i submergir-se durant un any en el fons documental del Cullman Center a la Biblioteca Pública de Nova York, per buscar informació sobre els primers anys de Xavier Cugat als Estats Units, sobre l’atmosfera de l’època, de les modes musicals d’aquells anys, de la recepció –per exemple– que va tenir en la societat de Nova York quan la seva orquestra va començar a tocar al Waldorf Astoria.

El Dorothy and Lewis B. Cullman Center for Scholars and Writers ha fet pública recentment la llista de la setzena promoció de becats, que sol incloure tant investigadors de perfil acadèmic com escriptors. S’hi han presentat 288 sol·licitants de 24 països diferents. Puntí és el primer autor català que es converteix en fellow del Cullman Center.

Sobre Jordi Puntí

Jordi Puntí (Manlleu, 1967) ha publicat tres llibres de narracions: Pell d’armadillo (1998), guanyador del premi de la Crítica Serra d’Or, Animals tristos (2002) i Set dies al vaixell de l’amor (2005), amb dibuixos de Mariscal. El director de cinema Ventura Pons va adaptar les seves narracions a la pel·lícula Animals ferits. També és autor de la novel·la Maletes perdudes (Empúries, 2010), que va merèixer els premis Llibreter, Premi Amat-Piniella 2011, la Lletra d’Or 2010 i el premi Nacional de la Crítica. L’any passat va publicar Els castellans (2011), que recull i amplia una sèrie d’articles sobre la immigració espanyola als anys 70 i la memòria personal de l’autor en un poble industrial català. Els seus llibres s’han traduït a una dotzena de llengües. Des de fa quatre anys col·labora a les pàgines del diari El Periódico de Barcelona, on manté una columna setmanal sobre cultura i una altra d’opinió. També escriu cada mes a la revista L’Avenç i col·labora setmanalment a Ràdio Barcelona.

Per a saber més

Articles de Jordi Puntí al diari El Periódico
Parlem amb Jordi Puntí. Emili Manzano entrevista Jordi Puntí al programa l’hora del lector.

A la Biblioteca trobaràs

Animals tristos / Jordi Puntí. Empúries, 2002
Els Castellans / Jordi Puntí. L’Avenç, 2011
Maletes perdudes / Jordi Puntí. Empúries, 2010
Pell d’armadillo / Jordi Puntí. Proa, 1998

També et pot interessar