Conte especial per al Dia Mundial de la Salut Mental

Comparteix

El proper 23 d’octubre a les 18h a la Biblioteca, podreu gaudir de l’espectacle Treure’s contes del barret, dirigit per Sergio Pons i interpretat per Dídac Micaló Rebaque, que alhora és autor dels textos. Tres històries diferents que surten d’un barret màgic: El secret dels dinars divertits, Els dimarts, el meu tiet i els extraterrestres i El món fantàstic de les lletres. Amb aquestes històries, sense ser mai explícites, es desestigmatitzen les malalties mentals i es potencia l’amor, l’alegria i la tendresa.

Sobre Sergio Pons

Sergio Pons és director resident al Teatre Akadèmia. Comença la seva formació a l’Estudio Juan Carlos Corazza a Madrid, i després d’anys formant-se en teatre de gest a Madrid i Barcelona, es llicencia a l’Institut del Teatre en Interpretació. Crea Yukali Teatre al 2001 amb qui estrena diversos espectacles de clown i de gest com actor i director. Al 2005 funda Produccions Essencials, una companyia estable de titelles i objectes que té com a objectiu aglutinar diferents professionals i companyies provinent del gest, l’audiovisual i el món plàstic i musical. Cuttlas, anatomia d’un pistoler (I Premi de la Premsa al Festival Kontrapunkt de Polònia) és la primera creació de la companyia, un espectacle de titelles de corda basada en l’obra de còmic de Calpurnio. La segona producció és Cinc Contes Diferents, un espectacle d’humor que ens apropa a la realitat de les persones amb discapacitats a través d’objectes quotidians que prenen vida per mostrar-nos la riquesa de la diferència. La seva trajectòria actoral passa per Electra de Konrad Zschiedrich (Teatre Akadèmia), El Carrió de la Companyia La Tal (espectacle en gira internacional des de fa 12 anys), i és actor-manipulador de teatre d’objectes als espectacles de Produccions Essencials. És director i dramaturg d’Un Ramón de mandarinas (Mejor Espectáculo 3 días de Farándula Valsequilllos de Gran Canaria, I Premio Los Hijos de Augusto del Festival de Clown de Xirivella, I Premi del Públic de la categoria de Teatre i Circ del Festival Fast de Torredembarra al 2009 y Premio del Público Entre Payasos Zaragoza 2010).


Sobre Dídac Micaló 

Llicenciat en Història Contemporània, en Dídac Micaló ha vinculat part de la seva vida polifacètica al món del teatre, el món del lleure juvenil i les lletres. Ha participat en el guió de vàries obres de teatre de la Companyia MundoMandarina i ha sigut co-guionista i actor del grup de circ i animació de carrer TONITON. Ha escrit i interpretat l’obra “El malabarista de paraules” que ha format part del catàleg d’espectacles del Consistori de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. També escriu contes infantils i no tan infantils. Amb el conte “els Dimarts, el meu tiet i els extraterrestres” va guanyar el concurs “Contes d’Emocions: si em coneixes m’entens” organitzat per l’Associació de Bipolars de Catalunya. Aquest conte, il·lustrat per Roger Ballabrera i amb la revisió científica del Doctor Francesc Colom, té dues edicions no venials. La segona, gràcies al Departament de salut de la Generalitat de Catalunya i als Laboratoris Otsuka, servirà per exposar el conte a les escoles. També ha escrit articles i ha participat en revistes com “Consell Escolar Municipal de Badalona”, el setmanari “Sàpiens”, la revista “La Directa” i ha dirigit “Segon tercera. Primera mà”. Publicació de l’entitat Esplais Catalans (ESPLAC). Actualment, dins l’àmbit de la creació de continguts culturals, realitza diverses col·laboracions periòdiques amb diverses empreses i entitats culturals com el Grup Multiactiva (continguts editorials), Bacco Produccions Culturals i Dos Punts: Documentació i Cultura. A més, ha fet el guió i ha dirigit cinc documentals audiovisuals de temàtiques molt diverses

També et pot interessar