Club lectura, Habitacions tancades

Comparteix

El proper Club de lectura que tindrà lloc el 31 de maig a les 19.30h està dedicat a la novel·la Habitacions tancades de l’escriptora Care Santos. En aquesta ocasió l’activitat s’inclou dins del cicle de xerrades de “El club del llibre” que promou l’Àrea de coneixement i noves tecnologies de la Diputació de Barcelona i, compta amb la col·laboració de diverses editorials. La trobada literària que comptarà amb la visita de l’escriptora Care Santos es farà a la Biblioteca Joan Triadú de Vic. S’organitzarà un mitjà de transport per tal d’anar-hi des de Tona, així que aquelles persones interessades en assistir-hi cal que us adreçeu a la Biblioteca.

Sobre l’autora, Care Santos

Care Santos va néixer el 1970 a Mataró (Barcelona). Va començar a escriure als 8 anys, als 14 va guanyar el seu primer concurs literari i als 25 va publicar el seu primer llibre, una col·lecció de relats. Des de llavors ha publicat sis novel·les, sis llibres de contes, dos llibres de poesia i un gran nombre de novel·les per a joves i nens. Va estudiar Dret i Folologia Hispànica a la Universitat de Barcelona i inicia la seva carrera periodística al Diari de Barcelona, després a ABC El Mundo.
És una de les autores més llegides en la literatura juvenil en el nostre país i la seva obra ha estat traduïda a l’alemany, francès, italià, portuguès, lituà i coreà. Va ser fundadora i presidenta durant vuit anys de l’Associació Espanyola de Joves Escriptors. Actualment imparteix tallers literaris, exerceix de crítica literària en un diari d’abast nacional (El Mundo) i cuida dels seus tres fills.

Entre les novel·les que ha escrit en destaquen El tango del perdedor (Alba, 1997), Trigal con cuervos (Algaida, 1999) i La muerte de Venus ( Espasa Calpe, 2007). La seva última novel·la, Habitacions tancades, ha estat publicada per l’editorial Planeta. A més, també ha publicat relats curts com Intemperie (Páginas de Espuma, 2003) i Matar al padre (Algaida, 2004).

Sobre la novel·la, Habitacions tancades

Care Santos fa un recorregut històric i social que ens convida a reflexionar sobre la feble memòria que transmetem a les generacions que ens segueixen. Apassionant i addictiva, Habitacions tancades és una història d’intriga, amor i tragèdia amb el rerefons d’un món que s’esvaeix per sempre.

A la convulsa i fascinant Barcelona del Modernisme, la matriarca d’una de les nissagues més prestigioses de la ciutat es disposa a organitzar el trasllat a la seva nova llar, un preciós palauet proper al naixent passeig de Gràcia. Les parets d’aquesta casa seran les guardianes silencioses d’unes vides plenes d’ambició, secrets inconfessables i passions ocultes. Aquesta és l’herència que el temps confiarà a Violeta, última integrant de la saga: el passat, vist des del present, sempre és un trencaclosques amb peces perdudes… 


Per a saber més:


També et pot interessar