Club de lectura virtual, Canto jo i la muntanya balla, d’Irene Solà

Comparteix

El 4 de març, a les 18.30h, ens trobarem al club de lectura, una vegada més, de forma virtual. Parlarem de «Canto jo i la muntanya balla» de l’escriptora poeta, narradora i artista mallenca, Irene Solà. Si no formes part del Club de lectura i vols sumar-te a la trobada, inscriu-te.

“Canto jo i la muntanya balla” ha estat un fenomen de la literatura catalana contemporània: guanyador del premi Anagrama, primer lloc de les llistes de llibres més venuts de ficció durant molts mesos i unànimement aclamat per la crítica. Si encara no l’has llegit, a la Biblioteca tenim exemplars per a prestar-te i també el trobaràs disponible a Ebiblio.

“Canto jo i la muntanya balla” és una novel·la coral, diferents habitants d’un poble d’alta muntanya ens narren les seves vivències, on també apareixen narradors extraordinaris com bruixes, núvols o la mateixa muntanya. Irene Solà atorga un especial protagonisme al llenguatge, una història sense introducció, nus i desenllaç, però on les paraules dansen a ritme de natura.

Sobre Irene Solà

Irene Solà (Malla, 1990) és llicenciada en Belles arts per la Universitat de Barcelona i té un Màster en Literatura, Cinema i Cultura Visual per la Universitat de Sussex. La seva segona novel·la, “Canto jo i la muntanya balla”, publicada per Anagrama en català i castellà, va obtenir en 2019 el premi Llibres Anagrama de novel·la, el European Union Prize for Literature, el premi Punt de Llibre de Núvol, el Premi Cálamo Una altra Mirada i el premi Maria Àngels Anglada de Narrativa, i ha estat traduïda al basc, l’italià, i aviat a altres quinze idiomes, inclosos l’anglès, el francès, l’holandès, el turc i l’àrab. El seu llibre de poemes Bèstia (Galerada, 2012) va rebre el Premi de Poesia Amadeu Oller i ha estat traduït a l’anglès, a l’italià i aviat apareixerà en castellà. La seva primera novel·la, “Els dics”, publicada en català per L’Altra Editorial, va guanyar el Premi Documenta 2017. Els seus textos i obres s’han exposat i llegit en el CCCB (Barcelona), la Whitechapel Gallery i el Jerwood Arts Centri (Londres), el Bòlit (Girona), el ACVIC (Vic), la Galeria JosédelaFuente (Santander) i el Festival Poesia i +, entre altres. Col·labora habitualment a La Vanguardia. Ha estat escriptora resident de l’Alan Cheuse International Writers Center de la Universitat George Mason (Virgínia), i ha participat en el programa Writers Art Omi-Ledig House (Nova York).

També et pot interessar