Club de lectura, La Gatera amb la visita de l’escriptora Muriel Villanueva

Comparteix

El proper dilluns 25 de febrer a les 19h tindrà lloc el club de lectura dedicat a l’obra guanyadora del Premi Just Mª Casero de novel·la curta 2011, La Gatera, de l’escriptora valenciana Muriel Villanueva, que serà l’encarregada de comentar-la. En aquesta ocasió la trobada literària es realitzarà a la Biblioteca La Cooperativa de Centelles, degut a que l’acte s’ha organitzat de forma conjunta entre aquesta biblioteca i  la Biblioteca Caterina Figueras de Tona.

Sobre l’autora, Muriel Villanueva

Muriel Villanueva està llicenciada en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat de Barcelona i diplomada en Educació Musical per la Universitat de València. El piano, la guitarra, el baix i el cant han format part de la seva vida. Va cursar el COU al Licée Espagnol de París i les pràctiques de magisteri a Bari (Itàlia). Ha realitzat diferents cursos a l’Escola d’Escriptura de Ateneu Barcelonés, on des de 2006, exerceix de professora, impartint cursos de Iniciació a la narrativa, Narrativa, Novel·la I, Conte I, Novel·la II, Construcció de personatges i Lletres de cançons. 
Va formar part de l’equip de gestió dins d’aquesta escola entre 2007 i 2011, com a responsable de la Recerca sobre la situació europea en matèria d’escoles d’escriptura, coordinadora de relacions internacionals, directora executiva de l’European Association of Creative Writing Programmes i Co-coordinadora del campus virtual de l’Escola d’Escriptura. És també funcionària del Departament d’Educació, actualment en excedència.

Sobre la novel·la, La Gatera

La Raquel hereta dos pisos simètrics. L’un dóna al carrer i l’altre a un pati interior, des d’on s’escola un gat taronja. Obrir una gatera en el mur que separa els dos habitatges esdevindrà un camí intrigant cap a la seva identitat. La gatera és una novel·la escrita des del llindar: un forat obert en una paret que connecta dos món sense intersecció aparent. La realitat i la ficció, la vida i la mort, la masculinitat i la feminitat es troben en la línia en què l’autora, els personatges, i qui sap si el lector, s’emmirallen.

Una història intensa i commovedora sobre una noia jove que decideix refer la seva vida després d’un incident traumàtic. Instal·lada en un antic pis senyorial que acaba d’heretar, la Raquel es comença a relacionar amb els seus nous veïns, alhora que reinicia una nova vida a la ciutat. Al llarg d’un any – d’agost a agost – les amistats amb el Ricard, company de la universitat, i l’Arnau, el nét de la veïna del cinquè, així com la construcció d’una peculiar gatera que comunicarà el pis de la Raquel amb el del seu veí, aniran omplint el dolorós buit del seu passat amb noves esperances i una nova mirada al futur.

Una novel·la curta farcida de sensibilitat i de petites dosis de poesia.

Per a saber més

També et pot interessar