Chester Brown, la vida en format còmic

Comparteix

Chester Brown ha publicat a Cúpula el seu darrer còmic, Les memòries d’un putero anomenat Chester Brown. Aquest còmic no està disponible a la Biblioteca però si Nunca me has gustado
Per als qui encara no el conegueu, Chester Brown va nèixer a Montreal, Canadà. Va estudiar Belles arts i es va introduir en el còmic autoeditant-se set “minicòmics”, Yummy Fur, entre 1983 i 1985. Al 1986 passaria a ser publicada per l’editorial Vortex en format comic-book, amb números oberts, fet que va provocar que Brown abandonés el seu treball en un laboratori fotogràfic per bolcar-se professionalment al còmic. Així, Yummy Fur va esdevenir el lloc on donava sortida a les seves inquietuds en forma d’historieta, publicant tant històries curtes com llargues, des d’historietes surrealistes, fins a una adaptació al còmic dels evangelis, passant per vivències autobiogràfiques. Després de 24 números publicats per Vortex, al 1991 Yummy Fur va passar a ser publicat per Drawn & Quarterly fins al seu tancament al 1994. 
Després del tancament, Brown porta a terme dues històries llargues, serialitzades en còmic-books amb la intenció de ser després recopilades en forma de llibre, Underwater (11 lliuraments publicats entre 1994 i 1997) i Louis Riel (9 lliuraments entre 1999 i 2003). 

Sobre Nunca me has gustado

És un còmic autobiogràfic sobre els primers anys d’adolescència de l’autor, que se’ns presenta com un noi introvertit que té dificultats per expressar els seus sentiments. El còmic es centra especialment en la relació amb la seva mare, amb les noies, en una època on comença a despertar-se l’interès pel sexe oposat i la línia entre l’amistat i el que va una mica més enllà sembla confosa, i amb altres nois de la seva edat, que el converteixen en objecte recurrent de les seves burles. 

Per a saber més


A la Biblioteca trobaràs

Nunca me has gustado / Chester Brown; traducción: Óscar Palmer. Bilbao: Astiberri, 2007 

També et pot interessar