Cent anys de la Metamorfosi de Kafka

Comparteix

L’octubre de 1915 es publicava un dels llibres essencials en el conjunt de l’obra de Franz Kafka, La metamorfosi, publicada a la revista Die wissen Blätter. Una novel·la existencialista, on Gregor Samsa, un viatjant de negocis es desperta un matí transformat en un gegant i lleig escarabat, una transformació que s’interpreta com una metàfora sobre el dolor humà enfront del pes de la vida i la pressió de la societat.
Un llibre que pots trobar a la Biblioteca. 

Sobre Franz Kafka

Franz Kafka va néixer a Praga el 3 de Juliol de 1883, al si d’una acomodada família de comerciants, pertanyents a la minoria jueva. Als 23 anys obté el títol de Doctor en Dret, però malgrat això, treballa com a empleat en diverses companyies d’assegurances. El seu pare, un comerciant, va ser una figura dominant que va impregnar l’obra del seu fill i que, segons ell mateix, va atordir la seva existència. En Carta al pare, escrita al 1919, però publicada, com gairebé tota la seva obra, pòstumament, Kafka expressa els seus sentiments d’inferioritat i de rebuig patern. 

Kafka va viure amb la seva família la major part de la seva vida i no va arribar a casar-se, encara que va estar promès en dues ocasions. Va abandonar el seu treball per una tuberculosi, que va tractar de superar fins que al 1920 va haver d’internar-se al sanatori de Kierling, prop de Viena, on va morir finalment el 3 de juny de 1924. El seu més íntim amic, el crític i escriptor Max Brod, va fer cas omís de la seva última voluntat i en lloc de destruir les seves obres, dóna a conèixer al món la seva literatura.

A la Biblioteca trobaràs

Carta al padre / Franz Kafka. Debolsillo, 2004
El Castillo / Franz Kafka. EDAF, 1996
La Metamorfosi / Franz Kafka. Libros del Zorro Rojo, 2008
El Proceso / Franz Kafka. Cátedra, 2004

També et pot interessar