Carme Riera Premi Nacional de les Lletres Espanyoles

Comparteix

La narradora, guionista i assagista mallorquina Carme Riera ha obtingut el Premi Nacional de les Lletres Espanyoles que concedeix el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport.

Carme Riera (Palma, 1948) és doctora en Filologia hispànica i exerceix de professora universitària. L’any 2013 és escollida Membre de la Real Academia Española (RAE). Des del juny de 2015 és la presidenta de CEDRO, l’entitat que gestiona els drets dels autors, editors i periodistes. 

Autora d’una obra rica en referents cultes i populars, ha utilitzat des del seu primer recull de contes Te deix, amor, la mar com a penyora (1975) la parla col·loquial mallorquina amb destresa i sense prejudicis. Ha estat guardonada, entre d’altres, amb el premis Prudenci Bertrana de novel·la de 1980 per Una primavera per a Domenico Guarini; el Ramon Llull de 1989 per Joc de miralls; el Josep Pla de 1994 per Dins el darrer blau, novel·la històrica que va rebre també els premis Joan Crexells, Lletra d’Or, el Nacional de narrativa del Ministeri de Cultura i l’Elio Vittorini del Departament de Turisme de Siracusa; el Premi Sant Jordi el 2003 per la novel·la La meitat de l’ànima, o el Premi Terenci Moix el 2013 amb Temps d’innocència, entre altres. La seva trajectòria ha estat reconeguda amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, la Medalla d’Or del Consell Insular de Mallorca, el Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana el 2005, i el Premi José Luís Giménez Frontín de l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya, el 2012. El 2015 és guardonada amb el Premio Nacional de las Letras Españolas, pel conjunt de la seva trajectòria literària.

Per a saber més


A la Biblioteca trobaràs

Amb ulls americans / Carme Riera. Proa, 2009
L’Estiu de l’anglès / Carme Riera. Proa, 2006
La Meitat de l’ànima / Carme Riera. Proa, 2004
Natura quasi morta / Carme Riera. Edicions 62, 2011
Te deix, amor, la mar com a penyora / Carme Riera. Columna, 2005
Temps d’innocència / Carme Riera. Edicions 62, 2013
Temps d’una espera / Carme Riera. Columna, 1998

També et pot interessar