Carles Riart, Premi Nacional de Disseny 2011

Comparteix


El dissenyador Carles Riart ha estat guardonat amb els Premis Nacional del Disseny 2011. Carles Riart és un dels dissenyadors catalans més importants de la segona meitat del segle XX. Creador atípic, Riart ha volgut ser un artesà del disseny, amb mobles singulars concebuts al marge del mercat i de les modes, que suposen una reinterpretació de la tradició. 

Nascut a Barcelona en 1944, Carles Riart va estudiar a l’escola de disseny EINA, on impartiria classes de 1976 a 1978, i va completar la seva formació en un taller d’ebenisteria.
Fundador de la botiga d’objectes de disseny Gris als 19 anys, Riart va realitzar interiors de pel·lícules i el disseny de varis dels espais de la Barcelona més moderna: bars, botigues i galeries, entre ells el restaurant Montse Guillén (1981), la botiga Piano Modes (1981), el Snooker Club (1985), el mobiliari de la casa de Fernando Amat en La Pedrera (1985) i del Palau de la Virreina per a la secció de Cultura de l’Ajuntament (1986), el furgó de la unitat mòbil d’Ovideo TV (1989), etc.
Els seus treballs s’han exposat en nombroses mostres.

Per a saber més

També et pot interessar