Bukowski sempre de moda

Comparteix

Durant les darreres setmanes s’han publicat cinc llibres en castellà on Charles Bukowski n’és l’autor o el protagonista. Els títols són: Traéme tu amor (Libros del zorro rojo), Bukowski/Schultheiss (La Cúpula), El padecimiento continuo (Visor), El amor es un perro del infierno ( Visor) i Lo que más me gusta es rascarme los sobacos.

L’escriptor americà Charles Bukowski va ser un dels autors més influents en la literatura americana del segle XX, gràcies al seu estil personal, transgressor i carregat de sentiments en estat pur.
Va néixer a Alemanya i es va criar a la ciutat de Los Ángeles, i va estudiar periodisme, tot i que mai no va arribar a acabar aquests estudis. Va viatjar pels Estats Units realitzant tot tipus de feines i va començar a escriure poesia durant els anys 50. Durant els anys 60 va començar a publicar alguns textos i l’any 1969 va decidir dedicar-se exclusivament a l’escriptura. Va publicar El Cartero aquest mateix any, llavors van seguir altres obres famoses com Factótum, Hollywood o Pulp, a més com nombroses antologies com La máquina de follar o Erecciones, eyaculaciones, exhibiciones; també es publicaren els seus articles en la premsa com Lo que más me gusta es rascarme los sobacos. L’obra de Bukowski és coneguda arreu del món, i ha inspirat vàries pel·lícules.
Charles Bukowski va morir a San Pedro el 9 de març de 1994.


Per a saber més

Charles Bukowski, un autor americà.
Textos de Bukowski.

A la Biblioteca trobaràs

Hijo de Satanás. Barcelona: Anagrama, 2005.

També et pot interessar