Blocs per a adolescents lectors

Comparteix

Avui recomanem dos blocs creats per joves i dedicats a la literatura juvenil. Probablement el blog més conegut sigui El Templo de las Mil Puertas, a mans de Javier Ruescas (1987), que va néixer al 2007 i avui compta amb vuit redactors. En el seu afany de tenir una dimensió internacional la pàgina ha començat a penjar les entrevistes a autors estrangers en la seva llengua original. La pàgina aviat lliurarà els seus premis als millors llibres de l’any. L’acte de l’any passat va comptar amb la presència de Maite Carranza i vídeos de Jacqeline Kelly i Cassandra Clare.

En la línia del Templo va néixer al 2010 El tiramilla, que es defineix com “el teu diari en Xarxa de literatura juvenil”. Els seus redactors, sis amb 17 col·laboradors esporàdics, intenten conciliar la seva vida estudiantil amb la seva faceta reportera, que inclou crítiques, entrevistes i reportatges. També atorga premis als millors llibres de l’any.

Entre els molts blocs i pàgines dedicades a la literatura juvenil destaquen també Juvenil romàntica, concebuda per reunir tota la literatura d’aquest gènere. O propostes individuals com Soñadores de libros, Perdidas entre pàginas (només la gestiona una de les seves dues fundadores) o Fantasia literària juvenil.

També et pot interessar