Barcelona dibuixada per Pilarin Bayés

Comparteix

La dibuixant vigatana, Pilarín Bayés, ha inaugurat l’exposició ‘Pilarín i Barcelona’ a la Sala Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona, que es podrà veure del 18 de setembre al 2 de novembre.

La mostra recull prop de 50 quadres amb dibuixos originals i un audiovisual, amb els llocs més emblemàtics de Barcelona, des de la perspectiva de la dibuixant. L’exposició està decorada per 30 personatges, edificis i objectes emblemàtics de la ciutat, ampliats en grans dimensions. Bona part d’aquesta mostra és extreta del llibre “Petites Històries” d’Editorial Mediterrània, que en motiu de l’acte ha publicat també ‘Petita Història de Barcelona’, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat.

Sobre Pilarín Bayés

Neix a Vic el 1941, en ple franquisme. Estudia a la Facultat de Belles Arts de Barcelona i allí la descobreix la pedagoga Marta Mata, que la introdueix en el món professional. L’any 1964 publica el seu primer conte per a nens, a l’Editorial la Galera, El meu pardal i comença a col·laborar amb la revista Cavall Fort. Des de l’inici fins ara la Pilarin ha publicat més de 765 llibres, alguns traduïts a vuit idiomes. Ha col·laborat en innombrables publicacions, exposicions d’obra original, i els seus dibuixos s’han aplicat a tot tipus de suports i formats. L’any 1991 la Generalitat de Catalunya li va donar la Creu de Sant Jordi i, a l’abril del 2011, Vic li va concedir la Medalla d’Or de la ciutat. Per aquest motiu es va fer una gran exposició antològica Benvinguts al circ de la Pilarin que  itinera  per diferents ciutats. Actualment, treballa en la segona temporada de la sèrie de dibuixos animats L’Illa del Far, entre moltes altres coses. 
Durant l’any Pilarin Bayés també prepara una altra exposició a la sala de la ciutat de Barcelona, una bíblia infantil, conferències, visites escolars, reportatges, reedicions de llibres, aplicacions d’iPad…


Per a saber més

També et pot interessar