Arriba l’exposició, Josep Vallverdú

Comparteix

Com a regal de Sant Jordi, la Biblioteca comptarà des del 24 d’abril i fins al 19 de maig, amb una exposició de Josep Vallverdú, comissariada per Carme Vidal Huguet. Una mostra de petit format, des d’on podrem acostar-nos a la vida i obra d’aquest lleidatà universal.

Josep Vallverdú conegut especialment per la seva obra, infantil i juvenil, també va conrear la poesia, la traducció, el teatre, els llibres de memòries, dietaris, cròniques… Josep Vallverdú va néixer a Lleida el 1923. Estudià la carrera de Filologia Clàssica i va treballar de professor d’institut. Ha alternat la docència amb la traducció i la redacció d’obres originals, algunes de les quals han estat traduïdes a diversos idiomes. A les seves novel·les tracta gran varietat de temes, ambientats en èpoques diverses de la història, amb una gran riquesa del llenguatge.

Ha obtingut entre d’altres, els premis Joaquim Ruyra i dues vegades el Josep M. Folch i Torres (per Rovelló, 1968, i En Roc drapaire, 1970), el premi de la Generalitat a la millor obra juvenil, el premio Nacional de Literatura Infantil, el premi d’Honor de les Lletres Catalanes i el premi CEEI. L’any 1980 va figurar a la llista d’honor del premi H.C. Andersen.

A més de les novel·les, escriu obres de teatre, llibres per a l’escola, llibres de viatge, monografies comarcals i poesia. La Galera li ha editat l’Obra Completa, en catorze volums.

Per a saber més

Web sobre Josep Vallverdú
Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. Josep Vallverdú
Lletra. Josep Vallverdú
Traces. Josep Vallverdú
Entrevista a Josep Vallverdú, traductor. Quaderns
(S)avis, Josep Vallverdú (TV3)

També et pot interessar