Andrés Rábago García ‘EL Roto’ guardonat amb el Premio Nacional de Ilustración 2012

Comparteix

Andrés Rábago García, és la persona que s’amaga sota el pseudònim de ‘Ops ‘ i ‘El Roto’, el dibuixant i pintor que el Ministeri de Cultura ha guardonat amb el Premi Nacional d’Il·lustració 2012. La distinció, dotada amb 20.000 euros, se li ha atorgat per la seva visió crítica, poètica, aguda i intel·ligent que ens ajuda a reflexionar sobre com som i com vivim; i per la seva defensa del llibre en particular i de la cultura en general com a eines imprescindibles per a la construcció d’una societat avançada. 

Sobre Andrés Rábago Garcia

Nascut a Madrid el 1947, Rábago és de formació autodidacta. El 1968 va començar a publicar vinyetes i il·lustracions a revistes com Hermano Lobo. Posteriorment va col·laborar en mitjans com La Cordoniz, Triunfo, Cuadernos para el Diálogo o Ajoblanco.
Humorista gràfic, guionista, escenògraf i pintor, Rábago és conegut també pel seu altre pseudònim,Ops. El 1978 va començar a col·laborar en revistes de còmic per a adults, com Tótem o El Jueves. També treballa per a la premsa, a mitjans com ‘Diario 16, Tiempo, El Periódico de Catalunya o Pueblo. Actualment, la seva visió crítica es pot veure a El País . 

L’últim llibre que ha publicat és Camarón que se duerme (se lo lleva la corriente de opinión), en què la seva ploma fiscalitza els mitjans de comunicació.

Per a saber més


A la Biblioteca trobaràs

Viñetas para una crisis / El Roto. Barcelona: Reservoir Books, 2011

També et pot interessar