Amadeu Lleopart i Costa

Comparteix

Amadeu Lleopart i Costa (Tona, Osona, 1963) és un pedagog i escriptor català.

Ha estat guardonat en diverses ocasions (per exemple, als Premis Literaris de Calldetenes del 1993 i el 1996, al Certamen Literari de Castellitx del 1997 i al Premi Vila de Puigcerdà del 2000). Ha publicat poesia (Captiu, Endreç i Set), narrativa (Passeig pel mirall i Al marge del riu i quatre relats més) i teatre (El vol inútil d’Ícar). Dóna a conèixer la seva obra poètica, sensorial i reflexiva alhora, per mitjà del seu bloc i facebook, com també a recitals que tenen lloc en la comarca d’Osona. Amadeu Lleopart i Costa és també autor de llibres de caràcter divulgador de la història i del patrimoni de Tona, i de l’obra d’alguns escriptors vinculats a la comarca d’Osona, etc., com també d’articles de reflexió.

El setembre del 2014, el grup Tona’78-Talia estrena l’obra La roda i el foc, en el marc de la commemoració del Tricentenari a Tona.

El 2017 l’Ajuntament tonenc li va concedir el Premi Mil·liari, per la seva trajectòria professional i la seva dedicació al poble de Tona.

Des del 15 de juny del 2019 és alcalde de Tona. Gràcies al pacte de govern signat per Aixequem, la candidatura independent que encapçalava, i Esquerra Republicana de Catalunya.

A la Biblioteca trobaràs

També et pot interessar