Una altra vida, encara

Theodor Kallifatides

30 Març, 18.30 h
Biblioteca – Espai Muriel Casals

«Ningú hauria d’escriure després dels setanta-cinc anys», havia dit un amic. Als setanta-set anys, bloquejat com a escriptor, Theodor Kallifatides pren la difícil decisió de vendre l’estudi d’Estocolm, on va treballar diligentment durant dècades, i retirar-se.

Incapaç d’escriure i, alhora, incapaç de deixar de fer-ho, viatja a la seva Grècia natal amb l’esperança de redescobrir la fluïdesa perduda de llenguatge. En aquest bellíssim text, Kallifatides explora la relació entre una vida amb sentit i un treball amb sentit, i com reconciliar-se amb l’envelliment. Però també s’ocupa de les tendències preocupants a l’Europa contemporània, des de la intolerancia religiosa i els prejudicis contra els immigrants fins a la crisi de l’habitatge i la seva tristesa pel maltractat estat de la seva estimada Grècia. Kallifatides ofereix una meditació profunda, sensible i captivadora sobre l’escriptura i el lloc de cadascú de nosaltres en un món canviant.

Theodor Kallifatides

Theodor Kallifatides (Grècia, 1938) Ha publicat més de quaranta llibres de ficció, assaig i poesia traduïts a diversos idiomes. Va néixer a Grècia en 1938, i va emigrar a Suècia el 1964, on va començar la seva carrera literària. Ha traduït del suec al grec a grans autors com Ingmar Bergman i August Strindberg, així com del grec al suec a Giannis Ritsos o Mikis Theodorakis. Ha rebut molts premis pel seu treball tant a Grècia com a Suècia, país en el qual resideix actualment, com per exemple el Premi Nacional grec de Literatura Testimonial pel passat no és un somni, en 2013.

Altres llibres de Carlota Gurt a la Biblioteca

Una Altra vida, encara Galaxia Gutenberg, 2020
Timandra Galaxia Gutenberg, 2022
A altres biblioteques.

Contacta

Jaume Balmes, 51
08551 Tona
T. +34 93 887 13 95
b.tona.cf@diba.cat
www.bibliotecatona.cat

Visitans

Horari 

Matí
Dimecres de 10 h a 13.30 h.
Dissabte de 10 h a 13.30 h.

Tardes
De dilluns a divendres de 15 h a 20 h.

© 2022 Biblioteca Caterina Figueras