Tan a prop de la vida

Santiago López Petit

15 Desembre, 18.30 h
Visita de l’escriptor Santiago López Petit
Biblioteca – Espai Muriel Casals

Un nou alumne, I, vol deixar enrere el seu passat i ingressa a l’Escola de la Vida, on es formen els líders de el futur. La formació d’I es basa en un conjunt d’aprenentatges que li han de permetre ser lliure, desplegar la seva creativitat i així poder reinventar-se. No obstant això, I aviat descobreix que a l’Escola de la Vida succeeixen fets estranys, inexplicables, com si la Vida, que la dirigeix, amagués les seves veritables intencions.

Un enemic intern, enfront del qual falla tot intent de diàleg o de repressió, amenaça aquest món. El poder, que es mostra incapaç de veure el que té davant dels seus ulls, persegueix un únic objectiu: entendre què passa a la societat per tal de restaurar l’ordre. Però la comprensió del poder no arriba al subsòl, d’on brolla una estranya alegria.

Santiago López Petit reuneix en aquesta novel·la el seu pensament filosòfic i la seva experiència en la derrota del moviment obrer, que es veu i es viu en el mateix fet de buscar feina i tan sols trobar precarietat.

Santiago López Petit

Santiago López Petit (Barcelona, 1950) va ser militant de l’autonomia obrera els anys setanta i va treballar durant anys com a químic. Més tard va estudiar filosofia. Va ser professor de Filosofia Contemporània a la Universitat de Barcelona durant vint anys. Ha participat en molts dels moviments de resistència posteriors a la crisi del Moviment Obrer. És un dels impulsors de la plataforma Espai en Blanc, l’objectiu de la qual és construir un pensament crític i experimental.

Ha publicat, entre d’altres, els llibres següents: Entre el Ser y el Poder. Una apuesta por el querer vivir (2009); Horror Vacui. La travesía de la noche del siglo (1996); Amar y pensar. El odio del querer vivir (2005); La movilización global. Breve tratado para atacar la realidad (2009); Hijos de la noche (2014); El gesto absoluto. El caso Pablo Molando: una muerte política (2018). Els seus llibres s’han traduït a diferents llengües.

Altres llibres de Santiago López Petit a la Biblioteca

Tan a prop de la vida. Raig Verd Editorial, gener 2021
A altres biblioteques.

Contacta

Jaume Balmes, 51
08551 Tona
T. +34 93 887 13 95
b.tona.cf@diba.cat
www.bibliotecatona.cat

Visitans

Horari 

Matí
Dimecres de 10 h a 13.30 h.
Dissabte de 10 h a 13.30 h.

Tardes
De dilluns a divendres de 15 h a 20 h.

© 2022 Biblioteca Caterina Figueras