Mamut

Eva Baltasar

2 Febrer, 18.30 h
Biblioteca – Espai Muriel Casals

La protagonista de Mamut és una dona arcaica atrapada en la vida moderna. El seu medi és la ciutat, on signa contractes per viure. Vol tenir un fill i això l’obliga a fer-se amb homes. ¿Com resistir el formiguer humà quan tens instint de caçador solitari?

Se’n va. Canvia d’hàbitat i esdevé la mestressa d’un mas aïllat. Hi ha un pastor, la solitud i les bèsties que t’alimenten o t’amenacen. L’instint treballa, la consciència s’esvera. Comet coses que esquincen el pacte del nou mil·leni: aprèn a viure sense intermediaris.

Mamut és la tercera ala d’un tríptic que inclou Permagel Boulder. ¿De què tracta? La resposta és polièdrica i això explica la multitud de lectors concernits per aquesta obra. Si sou capaços d’imaginar un Houellebecq que sapigués escriure sense ressentiment les llagues de la societat contemporània, aquesta quimera existeix i es diu Eva Baltasar.

Eva Baltasar

Eva Baltasar va néixer a Barcelona el 1978. Havia publicat deu poemaris abans de posar-se a escriure novel·la: Laia, Atàviques feresReclamDotze treballsMedi aquàtic,  Poemes d’una embarassadaVida limitadaAnimals d’hivernNeutre Invertida.

Permagel, nascut el 2018, va convertir-se immediatament en un d’aquells fenòmens literaris que expressen un canvi d’època. El 2020 va venir Boulder, segona part d’un tríptic que el 2022 s’ha completat amb Mamut.

Traduïda a una desena de llengües, guardonada amb els premis Llibreter i Òmnium a Catalunya, finalista del premi Médicis a França i distingida per la revista Granta, la jove novel·lista no ha abandonat la poesia: Nus Schiele, publicat el desembre de 2021, s’ha gestat al mateix temps que les seves novel·les.

Viu en un poble petit i duu una vida
de simplicitat voluntària.

© Blai Tomàs per la fotografia

Altres llibres d'Eva Baltasar a la Biblioteca

Boulder Club Editor, 2020
Mamut Club Editor, 2022
Permagel Club Editor, 2018
A altres biblioteques.

Contacta

Jaume Balmes, 51
08551 Tona
T. +34 93 887 13 95
b.tona.cf@diba.cat
www.bibliotecatona.cat

Visitans

Horari 

Matí
Dimecres de 10 h a 13.30 h.
Dissabte de 10 h a 13.30 h.

Tardes
De dilluns a divendres de 15 h a 20 h.

© 2022 Biblioteca Caterina Figueras