Club lector

Primer dijous de mes, 18.30 h

El Club lector és una reunió periòdica d’un grup de persones per parlar sobre un llibre, prèviament llegit, combinat amb idees i opinions. Les sessions conduïdes pels propis participants, en ocasions, compten amb la presència de l’autor/a del llibre. Les obres són proposades pels propis participants i escollides a través de votacions. Apunta’t al club lector, sumem i enriquim lectures.

Cicle Musical Al Pati

Finals de juny, principis de juliol

Cicle musical, organitzat per la Biblioteca amb el suport de l’Ajuntament de Tona, que aposta per la música feta als països catalans i per artistes emergents, en un format íntim, acústic. 

Trobades amb autors

Esporàdic

Oferim trobades amb escriptors, professors, periodistes o persones expertes, per parlar sobre un tema.

Aquestes activitats depenen del finançament de la Generalitat de Catalunya o la Diputació de Barcelona.

 

Dia Mundial de la Poesia

Març

Celebrem el Dia Mundial de la Poesia, amb un acte poètic. Una mixtura de persones llegint els poemes que els han emocionat, amb música, cant, dansa, art. 

Presentacions de llibres. Paraula d'autor

Esporàdic

La Biblioteca ofereix el seu espai per a presentacions de llibres i actes culturals, especialment a aquells vinculats amb el territori.

Lectura de la mà de la gent gran

Dues trobades anuals

Trobades on a través de la lectura en veu alta de poesia, relats, articles de premsa, fragments de llibres, de viatges…, es crea un espai d’interacció entre els assistents. La lectura com a mitjà per a compartir experiències i opinions.

Presentacions de llibres. Paraula d'autor

Esporàdic

La Biblioteca ofereix el seu espai per a presentacions de llibres i actes culturals, especialment a aquells vinculats amb el territori.

Lectura de la mà de la gent gran

Dues trobades anuals

Trobades on a través de la lectura en veu alta de poesia, relats, articles de premsa, fragments de llibres, de viatges…, es crea un espai d’interacció entre els assistents. La lectura com a mitjà per a compartir experiències i opinions.

Cursos TIC

Anual

La Biblioteca ofereix assessorament/formació personalitzada sobre l’ús de Ebiblio, ús de catàlegs (Aladí i Atena) i el préstec digital. Properament nous cursos sobre ús d’internet, tràmits amb l’administració pública, etc.

Estenem poesia

Abril

La Biblioteca es cobreix de versos amb la iniciativa d’Òmnium Cultural, Estenem Poesia. Un dels edificis més emblemàtics de Tona, finançat a principis del segle XX per Antoni Figueras i Cerdà, s’omple de poemes d’autors i autores de la comarca d’Osona.

Llibres Lliures

Anual

Inspirats en l’Associació Llibres Lliures de Catalunya, la Biblioteca ofereix un servei on dóna una nova vida als llibres provinents de donacions, que no han passat a formar part del fons de la Biblioteca. Aquests llibres ni es compren ni es venen, han sortit del circuit de venta i són lliures.

Parlem amb llibres

Mensual

Parlem sobre diversitat de temes, a través de llibres i d’imatges, amb les persones ateses al centre ocupacional de Tona, de la Fundació Sant Tomàs.

Temps de contes

Cada dimecres, 18 h

Explicació de contes. No concebut com un espectacle, sinó com una forma de compartir una breu estona, entre llibres i històries. 

Lletra Menuda

Els primers passos en la cultura. Espai familiar

Amb Lletra Menuda apropem la lectura a la primera infància i a les seves famílies. Actualment es basa en la programació trimestral d’activitats, implicant a diversos actors del municipi: Escola Bressol, CAP Tona, Escola de Música de Tona i Biblioteca.

Conte de reis

Desembre

El conte de reis és una hora del conte especial, on la Biblioteca dona vida a les cinc obres guanyadores del concurs literari, organitzat per l’Ajuntament de Tona. Un guardó que va néixer per a incentivar la creació literària i artística (il·lustració) entre els joves estudiants de secundària del municipi.

Llibres viatgers

Durant el curs escolar

Adreçat als infants de l’Escola Bressol Pa amb Xocolata, dels 0 als 3 anys, i a l’alumnat de 3-6 anys de les escoles del municipi. Cada alumne s’emporta a casa, durant una setmana, una motxilla que inclou cinc tipologies de llibres i un diari de lectura, per a que famílies/tutores anotin les seves impressions al compartir el temps de lectura amb els més petits de la casa.

Creem en família, bibliolab

Trimestral

Compartim temps amb infants de 6-12 anys i les seves famílies, amb contes, expressió plàstica i una estona de lectura íntima, compartida entre infants i els seus acompanyants.  

Visites escolars

Anual - primària i secundària

La Biblioteca fomenta la lectura entre els escolars del municipi, oferint una tria de llibres tenint en compte els gustos propis dels infants. Són ells qui escullen, durant les visites, els llibres que s’emporten a l’aula. 
En les visites s’incorpora la recomanació de tres llibres, provinents de les darreres novetats, i l’explicació d’un conte.
La Biblioteca també dona resposta a les necessitats del professorat, facilitant bibliografia en funció de les demandes de cada mestre.

La memòria té a veure sempre amb el passat, però potser tant o més amb el present i, en conseqüència amb el futur.

Maria-Mercè Marçal i Serra
Contacta

Jaume Balmes, 51
08551 Tona
T. +34 93 887 13 95
b.tona.cf@diba.cat
www.bibliotecatona.cat

Visitans

Horari 

Matí
Dimecres de 10 h a 13.30 h.
Dissabte de 10 h a 13.30 h.

Tardes
De dilluns a divendres de 15 h a 20 h.

© 2022 Biblioteca Caterina Figueras