Acompanya’ns en una nova trobada del club lector, parlem d’Una altra vida encara, de Theodor Kallifatides, amb la traductora Carolina Moreno Tena

Comparteix

El pròxim 30 de març a les 18.30 h et convidem a una nova trobada del Club lector. En aquesta ocasió conversarem sobre la novel·la “Una altra vida encara” (Galaxia Gutenberg) de l’escriptor suec d’origen grec, Theodor Kallifatides. Ens acompanyarà la traductora Carolina Moreno Tena, encarregada de traduir l’obra “Amor i enyorança” de Theodor Kallifatides (Galaxia Gutenberg, 2022).

Un escriptor que ha publicat més de quaranta llibres de ficció, assaig i poesia, que han estat traduïts a diversos idiomes. Va néixer a Grècia en 1938, i va emigrar a Suècia el 1964, on va començar la seva carrera literària. Ha traduït del suec al grec a grans autors com Ingmar Bergman i August Strindberg, així com del grec al suec a Giannis Ritsos o Mikis Theodorakis.

A setanta-set anys, bloquejat com a escriptor, Theodor Kallifatides pren la difícil decisió de vendre l’estudi d’Estocolm, on va treballar diligentment durant dècades, i retirar-se.

Incapaç d’escriure i, alhora, incapaç de deixar de fer-ho, viatja a la seva Grècia natal amb l’esperança de redescobrir la fluïdesa perduda de llenguatge. En aquest bellíssim text, Kallifatides explora la relació entre una vida amb sentit i un treball amb sentit, i com reconciliar-se amb l’envelliment. Però també s’ocupa de les tendències preocupants a l’Europa contemporània, des de la intolerància religiosa i els prejudicis contra els immigrants fins a la crisi de l’habitatge i la seva tristesa pel maltractat estat de la seva estimada Grècia. Kallifatides ofereix una meditació profunda, sensible i captivadora sobre l’escriptura i el lloc de cadascú de nosaltres en un món canviant.

Carolina Moreno Tena

Llicenciada en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat de Barcelona. Carolina Moreno és traductora del suec principalment, però també del noruec. Ha traduït a autors, com Tomas Tranströmer, Ingmar Bergman, Per Petterson, Tove Jansson, August Strindberg o Henrik Ibsen, entre altres. Ha impartit classes de llengua sueca i literatura escandinava i de Teoria de Literatura i Literatura Comparada en la Universitat de Barcelona. És professora de suec a l’Escola Oficial d’Idiomes.

Per a saber més

Escolta el programa “Música i Pensament” de RTVE i descobreix el llibre “Una altra vida encara”, del pensador Theodor Kallifatides.

Com evitar la fatiga de l’ésser, com superar els grans dolors i també les grans alegries? Com trobar la força que ens mantingui a flotació? Sobre això es reflexiona amb l’escriptor Theodor Kallifatides, autor de “El passat no és un somni”, “Timandra” i “Una altra vida encara”, i el Psicòleg Clínic Pedro Rodríguez, al programa “Estamos como queremos” de RTVE.

També et pot interessar