Acompanya’ns el Dia Mundial de la Poesia, lectura de versos, violins i rap

Comparteix

El dimecres 21 de març a les 20h celebra amb nosaltres el Dia Mundial de la Poesia. Una lectura pública de poemes, recitats per ciutadans de Tona en la seva llengua materna. En aquesta ocasió tot i sumar-nos a la commemoració de la Institució de les lletres catalanes, el recital no es centrarà en un únic poema. Cada participant llegirà els versos d’un poeta del seu país. 

La lectura anirà acompanyada de la música dels alumnes de violí de l’Escola de Música de Tona, i del rap de Jordi Larrosa i dels alumnes de l’IES Tona que van participar en el taller de rima realitzat per Pau Llonch.

Suma’t a una vetllada on llengües, edats, interessos, paraula i bellesa caminen juntes. 

El poema i el poeta, Marc Granell 

Marc Granell és l’autor escollit enguany per la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) per escriure el poema del Dia Mundial de la Poesia.

La poesia

És el foc i és la neu, és la tristesa 
i és el crit que desperta l’alegria 
i ens fa llum les tenebres que habitàvem 
com un costum antic d’àngels caiguts.

És el pont i és el riu, és la memòria 
que obri escletxes de mel en la ferida 
fonda i roent que ens cava precipicis 
insalvables al bell mig de les venes.

És la mar i és la senda, és el desig 
que crea com cap déu futurs més savis 
i funda uns altres mons que es fan possibles 
si el cant esquinça vels i fon les ombres.


Marc Granell (València, 1953). Poeta i traductor, fou un dels fundadors de la revista literària Cairell (1979-1981), que emmarcà els primers passos de la generació poètica dels anys 70 a València. Des de l’obtenció del Premi Vicent Andrés Estellés dels Premis Octubre (1976) per Llarg camí llarg, ha compaginat la poesia, per a adults i infants i joves, amb la dedicació professional a la traducció i l’activitat com a editor i promotor d’activitats literàries. Després de ser guardonat amb el Premi Ausiàs March (1979), el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians (1991, 1992 i 2016), el Samaruc de l’Associació de Bibliotecaris Valencians (2010) i el Joan Roís de Corella a la trajectòria literària (2017), ha aplegat el conjunt de la seva obra a Poesia completa (1976-2016). Ha estat traduït al portuguès, l’italià, el gallec i el castellà.


A la Biblioteca trobaràs

Els poemaris infantils:
El Domador de línies / poemes de Marc Granell. Perifèric, 2009
La Vida que creix / Marc Granell. Andana, 2015

A altres biblioteques trobaràs:
Marc Granell

També et pot interessar