Acompanya’ns a la presentació del llibre Maleït sigues! de la tonenca Montse Criach Lacorte

Comparteix

Aquest divendres 14 de juny a les 20.30 h et convidem a una vetllada literària. L’escriptora nascuda a Tona, Monste Criach Lacorte, presentarà la novel·la Maleït sigues! (Editorial Gregal). Una història tendra i esperançadora que transcorre a les terres de Ponent, durant la guerra civil i la postguerra. Una dona, l’Eulàlia, lluitarà per la seva supervivència i dignitat, enfrontant-se al seu món.

La presentació comptarà amb la seva autora, Montse Criach Lacorte i l’escriptora Àngels Fitó, guanyadora del premi Ciutat de Manacor amb la novel·la, A recer dels taurons en un sofà d’escai.

Sobre Maleït Sigues!

L’Eulàlia, una noia de dinou anys i filla d’una família humil d’un poble de la Noguera, fa de minyona a Barcelona. A petició dels seus pares, ha de tornar al poble i acceptar casar-se amb el Pere, fill únic del senyor Sebastià Cervera.

La vida a la nova llar és difícil: ha de consumar una relació no desitjada i el seu sogre la tracta amb hostilitat i violència. L’Eulàlia accepta aquesta vida amb resignació i lluita per tirar endavant, però l’opressió per part del Sebastià li recorda constantment el seu rol dins de la família. L’inici de la Guerra Civil agreuja la vida a casa dels Cervera, i l’Eulàlia ha de fer més que mai per la vida dels seus. Un descobriment inesperat farà trontollar encara més la seva vida i li farà canviar la percepció del que ha estat el seu món des que es va casar.

Sobre Montse Criach Lacorte

Montse Criach Lacorte va néixer a Tona l’any 1969. Llicenciada en Filologia Anglesa per la Universitat de Barcelona, actualment és copropietària d’una acadèmia d’anglès a Santpedor i en les estones lliures es dedica a escriure.

Des del 2012 ha completat diferents cursos narratius, d’aquí en va sortir la que és la seva primera novel·la. Diu que les seves inquietuds la porten a buscar personatges, i són aquests mateixos els que li guien el camí a l’hora de crear trames i punts de gir. Tot i que darrerament ha escrit alguns contes, ella es considera novel·lista.

Actualment, està cursant un Màster en Creació de Guions Audiovisuals.

Per a saber més

Escolta l‘entrevista a Montse Criach on parla sobre la seva obra i el camí que l’ha conduït a escriure-la.

També et pot interessar