Llibres Pop-ups

Comparteix

Els llibres “pop-up” o llibres mòbils o llibres animats, són llibres que en el moment d’obrir-los surten figures en tres dimensions que literalment s’aixequen de les pàgines i que moltes vegades (mitjançant panells desplaçabes) permeten interactuar amb les il·lustracions. Utilitzen diferents tècniques sobre el paper. Són considerats com a artefactes de la fantasia i de la memòria i han estat des de la seva aparició una font de plaer visual i artístic.
Tradicionalment, els pop-ups s’han vist com a poc més que llibres infantils, però a partir de la dècada dels 90 s’han popularitzat, principalment degut a les innovacions de Robert Sabuda, Matthew Reinhart i d’altres grans enginyers del paper.

La Biblioteca Caterina Figueras disposa de varis llibres pop-up en el seu fons. Alguns dels quals estan realitzats per Sabuda i Reinhart.


Llibres d’imaginació infantils pop-up:







ABCD | Bataille, Marion
Madrid: Kókinos, 2008
I*


Llibre troquelat realitzat amb talent i sutilesa. Cada pàgina està composada per cartulines que s’articulen amb flexibilitat i harmonia presentant les lletres de l’abecedari: una A que sembla la torre Eiffel, una B tímida, la senyora C i la seva amiga D jugant a fet i amagar…



…………………………………………………………………………………………………………………















Popville | Boisrobert, Anouk
Madrid: Kókinos, 2009
I*


Un pop-up fascinant, arquitectònic i laberíntic sobre la metàfora d’una ciutat. Pàgina a pàgina, la ciudad va prenent forma i volum. Al voltant de l’església van apareixent les cases, els edificis, els carrers, empreses…
Un encantament visual, on cada peça va trobant el seu lloc.
Poema de Pablo Guerrero.



………………………………………………………………………………………………………………..




Un Punt vermell : un llibre ple de sorpreses per a petits i grans | Carter, David A.
Barcelona: Combel, 2004
I*


On s’amaga el punt vermell? Descobreix-lo a cada doble pàgina, entre construccions de paper increïbles. Un apropament a l’art contemporani, un repàs dels nombres de l’u fins al deu i un entreteniment inoblidable. 



………………………………………………………………………………………………………………..




El 2 blau : un llibre ple de sorpreses per a petits i grans| Carter, David A.
Barcelona: Combel, 2006
I*


On s’amaga el 2 blau? Descobreix-lo a cada doble pàgina, entre construccions de paper increïbles. Un apropament a l’art contemporani i un entreteniment inoblidable.




………………………………………………………………………………………………………………..




La Llegenda de Sant Jordi | Farré, Lluís
Barcelona: Combel, 2008
I*


Aquesta és la història, nens, nenes i gent gran, d’un drac, una princesa i un cavaller galant! Nedeu entre els dibuixos, seguiu la lletra fina. Dels dits dels peus al cap, tindreu la pell de gallina!


…………………………………………………………………………………………………………………





L’Arca de Noè | Farré, Lluís
Barcelona: Combel, 2009
I*


Déu contempla la seva obra. Amb el temps li han espatllat. “No sé pas com reparar-la. Calla, sí, ja ho he trobat!”. Amb el bon Noè contacta, per parlar-li del seu pla. “D’aquí a uns dies faig neteja: tot el món penso inundar.”
Plou durant quaranta dies, amb totes les seves nits. De la terra no se’n veuen ni tan sols els més alts pics. Però damunt les aigües sura un vaixell monumental, amb Noè i la parentela, i mig regne animal.


…………………………………………………………………………………………………………………





El Libro de la selva | Kipling, Rudyard
Madrid: SM, 2007
I*


Una impressionant versió del gran clàssic de Rudyard Kipling. Els increibles pop-ups recreen el món de Mowgli, mostrant una enginyeria de paper tant intrincada com la pròpia selva.



…………………………………………………………………………………………………………………









Bon Nadal! | Lévy, Didier
Barcelona: Edebé, 2006
I*


Aquest Nadal, el Panotxa ha demanat un camió de bombers molt gran. Mentre prepara la festa de Nadal, es pregunta si el Pare Noel li portarà el regal que ha demanat.
Unes animacions et permetran ajudar el Panotxa a preparar el Nadal i descobrir una sorpresa lluminosa al final del llibre!



…………………………………………………………………………………………………………………






El Gran ós que es va empassar una mosca | Phillips, Trish
Barcelona: Combel, 2007
I*


Hi havia una vegada un ós molt gros que sempre tenia ganes de menjar. Una mosca que volava li fa dir: “Ja tinc dinar!”. Però un cucde terra es menja la mosca i el gran ós es s’enrabia! És a punt de menjar-se el cuc, però aleshores una granota verda se l’empassa i el gran ós s’enrabia cada cop més…




…………………………………………………………………………………………………………………







Animals | Pittau, Francisco
Barcelona: Cruïlla, 2008
I*


Un llibre de gran format que es desplega, es replega, s’aixeca… De qui són aquestes taques? I aquesta cua? I la silueta, a qui correspon? Aixecant solapes podràs descobrir els animals amagats. 



…………………………………………………………………………………………………………………





Quants en comptes? | Van der Meer, Ron
Madrid: Macmillan, 2009
I*


Obre el llibre, deixa’t sorpendre i gaudeix amb els increïbles jocs de formes i colors que es despleguen davant els teus ulls. Busca diferents objectes, respon les preguntes o inventa-te’n d’altres, i passa la pàgina per descobrir més coses.
Una veritable obra d’art per contemplar i jugar dels 3 als 33 anys! L’obra mestra del mag de l’enginyeria de paper Ron van der Meer.



s.



…………………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………………







Peter Pan | Barrie, J. M.
Madrid: Kókinos, 2009
I**


L’inoblidable conte de Peter Pan, el nen que no creixia, ha deleitat a generacions de nens d’arreu del món. Ara, la magia de la fantasia torna gràcies al gran mestre i enginyer del paper Robert Sabuda amb aquest llibre desplegable. Plagat de fades voladores, pirates en tres dimensions i molt, molt més, aquest clàssic dels desplegables es convertirà sens dubte en un dels llibres preferits de tota la família.


…………………………………………………………………………………………………………………








Alicia en el país de las maravillas | Carroll, Lewis
Madrid: Kókinos, 2006
I**


Robert Sabuda ens presenta la seva creació més espectacular fins aquest moment, Alicia en el pais de les meravelles, versió desplegable il·lustrada del conte original de Lewis Carroll en l’estil clàssic de John Tenniel.





…………………………………………………………………………………………………………………







Lletra a lletra | Navarro, Àngels
Barcelona: Combel, 2011
I**


És un llibre de jocs amb lletres de l’abecedari per aprendre i divertir-se, que a més ens convida a entrar en un món de fantasia i d’imaginació on el més inesperat i sorprenent es converteix en una lletra de l’alfabet.

Amb 27 jocs  de percepció, imaginació, llenguatge, observació….



………………………………………………………………………………………………………………..






La Conquista del espacio | Graham, Ian
Madrid: Bruño, 2008
I*


Comença un fantàstic viatge en 3D per l’espai exterior. Coneix els secrets de l’univers, observa com es formen les cues dels estels, com giren les galàxies, com exploten les estrelles…. i segueix les majors aventures còsmiques de la humanitat, des del primer allunatge en el segle XX funs a la moderna Estació Espacial Internacional.



…………………………………………………………………………………………………………………







Terra, la vida d’un planeta | Day, Trevor
Madrid: Susaeta, 2009
I*


Des de la lava del cor terrestre al remolí de gasos de l’atmosfera, les increïbles forces que han creat el nostre planeta continuen treballant i modelant-lo cada dia. TERRA guia el lector en un apassionant viatge ple de descobriments amb els quals comprendrà quins són i com funcionen aquests fenòmens que donen forma al globus terraqüi.
TERRA fa un recorregut des de les fissures de les dorsals oceàniques, els moviments de les plaques tectòniques i la lava dels volcans fins al poder destructiu dels tsunamis i els terratrèmols. Explora la gran varietat de paisatges per ajudar els nens i nenes a entendre i valorar el funcionament del nostre incansable planeta.



…………………………………………………………………………………………………………………








Dinosaures: un viatge a la prehistòria en tres dimensions: llibre amb desplegables
Barcelona: Random House Mondadori, 2007
I*


Recula fins a l’era del Mesozoic i coneix algunes de les sorprenents criatures que recorrien el nostre planeta en aquell temps.
Meravella’t amb els colossals hebívors, esquiva els monstruosos carnívors i sorpren-te amb els enormes rèptils de mars i cels, que apareixeran en cada pàgina en relleu. Amb dades fascinants, llengüetes, solapes i rodetes per fer girar, aquesta exploració en relleu serà un èxit per als admiradors dels dinosaures.



…………………………………………………………………………………………………………………






El Sorprenent llibre desplegable del Tyrannosaurus Rex | Hawcock, David
Barcelona: Molino, 2002
I*


Desplega aquest Tyrannosaurus rex fabulós i esfereïdor de metre i mig d’alçada.
Obre el llibre, desplega les pàgines per descobrir el cos i l’esquelet del T-Rex. Descobreix dades fascinants sobre el rei dels dinosaures i comprova com vivia un carnívor prehistòric.



…………………………………………………………………………………………………………………







Bestioles i bestiasses
Barcelona: Cruïlla, 2011
I*


Els animals a mida real.
Mesura la teva alçada amb la trompa d’un elefant, mira de prop les dents d’un caiman, compara la teva mà amb la pota d’un ós o la d’una fagina, descobreis el més menut dels simis…
Fotografies increïbles i immenses pàgines desplegables per veure animals, petits i grossos, a la seva mida real.



…………………………………………………………………………………………………………………








Blancs, negres i virolats
Barcelona: Cruïlla, 2011
I*


Els animals a mida real.
Compara’t amb un flament, observa insectes multicolors i més petits que una ungla, desemmascara els reis del camuflatge, meravella’t amb el bec de coloraines d’un tuca…
Fotografies increïbles i immenses pàgines desplegables per veure els animals a tot color… i a la seva mida real.


…………………………………………………………………………………………………………………





Oceans: viatja des de la superfície fins als abismes | Green, Jen
Madrid: Macmillan, 2008
I*


Mira al teu voltant. Què hi veus? Sí, veus COSES, moltes COSES! Però la vida al planeta Terra no ha estat sempre així…
Un llibre innovador i original de l’autor de La Sensacional història del món.




…………………………………………………………………………………………………………………



La Història de les coses : de l’Edat de Pedra a l’Edat Moderna en 10 desplegables | Layton, Neal
Barcelona: Molino, 2009
I*


Mira al teu voltant. Què hi veus? Sí, veus COSES, moltes COSES! Però la vida al planeta Terra no ha estat sempre així…
Un llibre innovador i original de l’autor de La Sensacional història del món.



…………………………………………………………………………………………………………………




El Cos humà : llibre amb desplegables : un llibre en 3D | Hawkins, Emily
Barcelona: Beascoa, Random House Mondadori, 2008
I*


Descobreix com funciona el teu cos! Hi ha moltes obres sobre el cos humà, però no n’hi ha cap com aquesta. T’agradaria saber quin és l’òrgan més gran del teu cos, de què estan fetes les ungles o quines funcions controla el cervell? Obre les pàgines d’aquest increïble llibre amb solapes i desplegables i hi trobaràs la resposta a totes les teves preguntes.



………………………………………………………………………………………………………………..




El Cuerpo humano | Parker, Steve 
Madrid: Bruño, 2008
I*


Emprèn una visita interactiva a la màquina més complicada del món: el cos humà. Descobreix per què els ossos són més forts que l’acer, acompanya la sang en el seu camí per tot el cos i apren com controla el cervell tot el que penses, sents i fas. 



…………………………………………………………………………………………………………………



Els Pirates
Barcelona: Larousse, 2009
I*


Descobreix un món increïble i apassionant! Amb: nombroses sorpreses per aprendre divertint-te, il·lustracions espectaculars, un gran nombre d’informacions curioses…




…………………………………………………………………………………………………………………








Missió Apol·lo | Platt, Richard
Barcelona: Bruixola, 2009
I*


“Aquí base tranquil·litat. L’Àguila ha allunat! Amb aquestes famoses paraules, Neil Armstrong anunciava l’èxit del viatge més grandiós de la història de la humanitat. Aquest espectacular llibre desplegable reviu la missió revolucionària de fer arribar el primer home a la Lluna. Cinc sorprenents maquetes en relleu donen vida a l’aventura èpica que commogué el món sencer.



…………………………………………………………………………………………………………………





Alexander Calder | Geis, Patricia
Barcelona: Combel, 2009
I*


Una col·lecció feta amb art per conèixer els artistes. Experimenta, investiga, juga, crea i descobreix, per aprendre a mirar les seves obres amb uns altres ulls.




…………………………………………………………………………………………………………………






Mira, mira : [il·lusions òptiques] | Navarro, Àngels
Barcelona: Combel, 2008
I*


MIRA, MIRA. Il·lusions òptiques és un llibre màgic. Obre bé els ulls perquè les coses no sempre són el que semblen. Des de fa molts anys petits i grans s’han divertit amb els jocs visuals. I esperem que tu també!




…………………………………………………………………………………………………………………








Antigua Grecia : libro pop-up 
Boadilla del Monte: SM, 2009
I*


Ciutats estat com Atenes, amb la seva rica vida política i cultural; Esparta, d’enorme poder militar; Corint, amb la seva economia emergent… En aquest llibre descobriràs com va néixer l’antiga Grècia, una potència que va dominar el món conegut mitjançant el comerç i la conquesta militar.
Les magnífiques il·lustracions i els detallats desplegables d’aquest volum ens acosten a una civilització, la influència de la qual ha determinat gran part del món modern.



…………………………………………………………………………………………………………………






La Tumba de Tutankhamón | Green, Jen
Madrid: Bruño, 2007
I*


La Tomba de Tutankamon realitza un viatge tridimensional per la tomba d’aquest misteriós faraó i descobreix tots els secrets de l’Antic Egipte. Analitza la mòmia de Tutankamón, desxifra els jeroglífics, obre els vasos canops i meravella’t amb els tresors de l’antiga civilització egípcia.



…………………………………………………………………………………………………………………









Tu libro de arte más prodigioso : más de 100 obras maestras con 35 elementos interactivos en tres dimensiones y un cuaderno de prácticas | Van der Meer, Ron
Barcelona: Ediciones B, 1998
I*


Aquest inoblidable viatge pel món de l’art t’ajudarà a comprendre els mètodes que utilitzen els artistes per a establir relacions entre els colors i per a crear il·lusions de moviment. T’introduirà també en una gran varietat de tècniques i en l’ús de les principals regles de la perspectiva i la composició. A més, en aquest llibre trobaràs un sèrie de peces per a construir un mòbil, unes ulleres 3D i una guia pràctica amb la que podràs crear els teus propis quadres i moltes altres coses.


…………………………………………………………………………………………………………………









Los Elementos del pop-up: un libro pop-up para aspirantes a ingenieros del papel | Carter, David A.
Barcelona: Combel, 2009
I*


Per fi el llibre definitiu sobre cóm fer un pop-up. Es tracten de forma clara i extensa tots els aspectes de la creació d’un pop-up, coneguda com l’enginyeria del paper. Tots els tipus de plecs paral·lels, plecs en angle, rodes i llengüetes es detallen amb precisió tant verbal com visualment, plans i totalment desplegats. També s’inclou una història dels pop-ups i un relat fotogràfic pas a pas sobre com es fa un pop-up des del principi fins a la fi. Aquest viatge guiat és perfecte per a aspirants a creadors de pop-ups, enginyers del paper, estudiants i persones que apreciin aquesta forma d’art única.



…………………………………………………………………………………………………………………











Soroll blanc: un llibre per a petits i grans que amaguen sorpreses | David A. Carter
Barcelona: Combel, 2009
I*


L’última proposta de la tan celebrada sèrie de colors de llibres pop-up de David Carter ens presenta unes estructures de paper singulars i acolorides. I aquestes estructures fascinants produeixen uns sons especials que, com un soroll de fons, acompanyaran els lectors en la seva descoberta.






…………………………………………………………………………………………………………………










Hi havia una vegada un vestit… princeses | Anne-Claire Lévêque, Julie Camel
Barcelona : La Galera, 2012
I*

L’Eva té una nova veïna. Al seu carrer s’ha instal·lat la modista més famosa del món: Garance DitsMàgics. Garance la convidarà a casa seva per ensenyar-li una col·lecció de vestits preciosos mentre li explica les històries de les princeses del món.






…………………………………………………………………………………………………………………










Compte amb el llop!
Madrid: McMillan, 2000
I*


Estimula el desenvolupament sensorial i la imaginació. Posa la mà dins de les petites butxaques sense sab er què t’hi trobaràs








…………………………………………………………………………………………………………………










Quadrat groc: un llibre ple de sorpreses per a petits i grans | David A. Carter.
Barcelona: Combel, 2009
I*


El gran mestre de l’enginyeria de paper David Carter, autor dels ja cèlebres Un punt vermell, El dos blau i 600 punts negres, ens proposa un joc nou: on s’amaga el quadrat groc? Una brillant i colorista combinació de poesia i espectaculars construccions de paper que ens apropa al món de l’art contemporani.





…………………………………………………………………………………………………………………










L’Alegre ninot de neu | Jack Tickle
Barcelona: Combel, 2006
I*


Com sona l’udol del llop? I l’escataineig de la gallina? Com viu la tortuga? Com és un tucà? Els nens i nenes tenen l’oportunitat de descobrir-ho en aquests llibres amb sorpreses. A través d’enginyosos mecanismes, coneixeran de prop els animals que més els agraden.






…………………………………………………………………………………………………………………










Trenes: [viajes legendarios] | escrito por Philip Steele | consultor: Michael R. Bailey
Barcelona: Oniro, 2012
Coneixement


Abre este libro para conocer la interesante historia del tren, desde la invención de las locomotoras de vapor hasta la avanzada tecnología de los ferrocarriles de alta velocidad. Extiende las páginas y levanta las solapas para ver el interior de trenes icónicos, como el Orient-Express o el Indian Pacifi c, y a sus pasajeros , entre ellos Robert Stephenson y Agatha Christie. Descubre verdaderas proezas de la ingeniería y los inventos que han dejado huella en este libro imprescindible para cualquier entusiasta de los trenes.Un espectacular libro con páginas desplegables que entusiasmará a niños y adultos



…………………………………………………………………………………………………………………










Atles descobreix el món | Anita Ganeri i Stephen Waterhouse
Barcelona: Cruïlla, 2012
Coneixement


Un magnífic atles de tot el món, amb moltes il·lustracions i elements mòbils que ens permeten llegir informació addicional i conèixer curiositats dels diversos països.









…………………………………………………………………………………………………………………










Com es fan les coses: què hi ha al darrere dels objectes quotidians | [text: Christiane Dorion; il·lustracions: Beverly Young]
Barcelona: Cruïlla, 2012
Coneixement


D’on ve la roba que portem? Quina relació hi ha entre els goril·les i els mòbils? La xocolata creix als arbres? En aquest llibre interactiu s’explica com es fabriquen les coses que fem servir cada dia.





…………………………………………………………………………………………………………………










Un Món de molècules: química divertida per a gent curiosa | Tom Adams; Thomas Flintham
Barcelona: Cruïlla, 2012
Coneixement


De què estem fets? Perquè la ceba ens fa plorar? Com funcionen els focs dartifici? Exemples de la vida quotidiana ens expliquen què són i com funcionen els àtoms, les molècules, les reaccions…






Els llibres “pop-up” o llibres mòbils o llibres animats, són llibres que en el moment d’obrir-los surten figures en tres dimensions que literalment s’aixequen de les pàgines i que moltes vegades (mitjançant panells desplaçabes) permeten interactuar amb les il·lustracions. Utilitzen diferents tècniques sobre el paper. Són considerats com a artefactes de la fantasia i de la memòria i han estat des de la seva aparició una font de plaer visual i artístic.
Tradicionalment, els pop-ups s’han vist com a poc més que llibres infantils, però a partir de la dècada dels 90 s’han popularitzat, principalment degut a les innovacions de Robert Sabuda, Matthew Reinhart i d’altres grans enginyers del paper.

La Biblioteca Caterina Figueras disposa de varis llibres pop-up en el seu fons. Alguns dels quals estan realitzats per Sabuda i Reinhart.


Llibres d’imaginació infantils pop-up:







ABCD | Bataille, Marion
Madrid: Kókinos, 2008
I*


Llibre troquelat realitzat amb talent i sutilesa. Cada pàgina està composada per cartulines que s’articulen amb flexibilitat i harmonia presentant les lletres de l’abecedari: una A que sembla la torre Eiffel, una B tímida, la senyora C i la seva amiga D jugant a fet i amagar…



…………………………………………………………………………………………………………………















Popville | Boisrobert, Anouk
Madrid: Kókinos, 2009
I*


Un pop-up fascinant, arquitectònic i laberíntic sobre la metàfora d’una ciutat. Pàgina a pàgina, la ciudad va prenent forma i volum. Al voltant de l’església van apareixent les cases, els edificis, els carrers, empreses…
Un encantament visual, on cada peça va trobant el seu lloc.
Poema de Pablo Guerrero.



………………………………………………………………………………………………………………..




Un Punt vermell : un llibre ple de sorpreses per a petits i grans | Carter, David A.
Barcelona: Combel, 2004
I*


On s’amaga el punt vermell? Descobreix-lo a cada doble pàgina, entre construccions de paper increïbles. Un apropament a l’art contemporani, un repàs dels nombres de l’u fins al deu i un entreteniment inoblidable. 



………………………………………………………………………………………………………………..




El 2 blau : un llibre ple de sorpreses per a petits i grans| Carter, David A.
Barcelona: Combel, 2006
I*


On s’amaga el 2 blau? Descobreix-lo a cada doble pàgina, entre construccions de paper increïbles. Un apropament a l’art contemporani i un entreteniment inoblidable.




………………………………………………………………………………………………………………..




La Llegenda de Sant Jordi | Farré, Lluís
Barcelona: Combel, 2008
I*


Aquesta és la història, nens, nenes i gent gran, d’un drac, una princesa i un cavaller galant! Nedeu entre els dibuixos, seguiu la lletra fina. Dels dits dels peus al cap, tindreu la pell de gallina!


…………………………………………………………………………………………………………………





L’Arca de Noè | Farré, Lluís
Barcelona: Combel, 2009
I*


Déu contempla la seva obra. Amb el temps li han espatllat. “No sé pas com reparar-la. Calla, sí, ja ho he trobat!”. Amb el bon Noè contacta, per parlar-li del seu pla. “D’aquí a uns dies faig neteja: tot el món penso inundar.”
Plou durant quaranta dies, amb totes les seves nits. De la terra no se’n veuen ni tan sols els més alts pics. Però damunt les aigües sura un vaixell monumental, amb Noè i la parentela, i mig regne animal.


…………………………………………………………………………………………………………………





El Libro de la selva | Kipling, Rudyard
Madrid: SM, 2007
I*


Una impressionant versió del gran clàssic de Rudyard Kipling. Els increibles pop-ups recreen el món de Mowgli, mostrant una enginyeria de paper tant intrincada com la pròpia selva.



…………………………………………………………………………………………………………………









Bon Nadal! | Lévy, Didier
Barcelona: Edebé, 2006
I*


Aquest Nadal, el Panotxa ha demanat un camió de bombers molt gran. Mentre prepara la festa de Nadal, es pregunta si el Pare Noel li portarà el regal que ha demanat.
Unes animacions et permetran ajudar el Panotxa a preparar el Nadal i descobrir una sorpresa lluminosa al final del llibre!



…………………………………………………………………………………………………………………






El Gran ós que es va empassar una mosca | Phillips, Trish
Barcelona: Combel, 2007
I*


Hi havia una vegada un ós molt gros que sempre tenia ganes de menjar. Una mosca que volava li fa dir: “Ja tinc dinar!”. Però un cucde terra es menja la mosca i el gran ós es s’enrabia! És a punt de menjar-se el cuc, però aleshores una granota verda se l’empassa i el gran ós s’enrabia cada cop més…




…………………………………………………………………………………………………………………







Animals | Pittau, Francisco
Barcelona: Cruïlla, 2008
I*


Un llibre de gran format que es desplega, es replega, s’aixeca… De qui són aquestes taques? I aquesta cua? I la silueta, a qui correspon? Aixecant solapes podràs descobrir els animals amagats. 



…………………………………………………………………………………………………………………





Quants en comptes? | Van der Meer, Ron
Madrid: Macmillan, 2009
I*


Obre el llibre, deixa’t sorpendre i gaudeix amb els increïbles jocs de formes i colors que es despleguen davant els teus ulls. Busca diferents objectes, respon les preguntes o inventa-te’n d’altres, i passa la pàgina per descobrir més coses.
Una veritable obra d’art per contemplar i jugar dels 3 als 33 anys! L’obra mestra del mag de l’enginyeria de paper Ron van der Meer.



s.



…………………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………………







Peter Pan | Barrie, J. M.
Madrid: Kókinos, 2009
I**


L’inoblidable conte de Peter Pan, el nen que no creixia, ha deleitat a generacions de nens d’arreu del món. Ara, la magia de la fantasia torna gràcies al gran mestre i enginyer del paper Robert Sabuda amb aquest llibre desplegable. Plagat de fades voladores, pirates en tres dimensions i molt, molt més, aquest clàssic dels desplegables es convertirà sens dubte en un dels llibres preferits de tota la família.


…………………………………………………………………………………………………………………








Alicia en el país de las maravillas | Carroll, Lewis
Madrid: Kókinos, 2006
I**


Robert Sabuda ens presenta la seva creació més espectacular fins aquest moment, Alicia en el pais de les meravelles, versió desplegable il·lustrada del conte original de Lewis Carroll en l’estil clàssic de John Tenniel.





…………………………………………………………………………………………………………………







Lletra a lletra | Navarro, Àngels
Barcelona: Combel, 2011
I**


És un llibre de jocs amb lletres de l’abecedari per aprendre i divertir-se, que a més ens convida a entrar en un món de fantasia i d’imaginació on el més inesperat i sorprenent es converteix en una lletra de l’alfabet.

Amb 27 jocs  de percepció, imaginació, llenguatge, observació….



………………………………………………………………………………………………………………..






La Conquista del espacio | Graham, Ian
Madrid: Bruño, 2008
I*


Comença un fantàstic viatge en 3D per l’espai exterior. Coneix els secrets de l’univers, observa com es formen les cues dels estels, com giren les galàxies, com exploten les estrelles…. i segueix les majors aventures còsmiques de la humanitat, des del primer allunatge en el segle XX funs a la moderna Estació Espacial Internacional.



…………………………………………………………………………………………………………………







Terra, la vida d’un planeta | Day, Trevor
Madrid: Susaeta, 2009
I*


Des de la lava del cor terrestre al remolí de gasos de l’atmosfera, les increïbles forces que han creat el nostre planeta continuen treballant i modelant-lo cada dia. TERRA guia el lector en un apassionant viatge ple de descobriments amb els quals comprendrà quins són i com funcionen aquests fenòmens que donen forma al globus terraqüi.
TERRA fa un recorregut des de les fissures de les dorsals oceàniques, els moviments de les plaques tectòniques i la lava dels volcans fins al poder destructiu dels tsunamis i els terratrèmols. Explora la gran varietat de paisatges per ajudar els nens i nenes a entendre i valorar el funcionament del nostre incansable planeta.



…………………………………………………………………………………………………………………








Dinosaures: un viatge a la prehistòria en tres dimensions: llibre amb desplegables
Barcelona: Random House Mondadori, 2007
I*


Recula fins a l’era del Mesozoic i coneix algunes de les sorprenents criatures que recorrien el nostre planeta en aquell temps.
Meravella’t amb els colossals hebívors, esquiva els monstruosos carnívors i sorpren-te amb els enormes rèptils de mars i cels, que apareixeran en cada pàgina en relleu. Amb dades fascinants, llengüetes, solapes i rodetes per fer girar, aquesta exploració en relleu serà un èxit per als admiradors dels dinosaures.



…………………………………………………………………………………………………………………






El Sorprenent llibre desplegable del Tyrannosaurus Rex | Hawcock, David
Barcelona: Molino, 2002
I*


Desplega aquest Tyrannosaurus rex fabulós i esfereïdor de metre i mig d’alçada.
Obre el llibre, desplega les pàgines per descobrir el cos i l’esquelet del T-Rex. Descobreix dades fascinants sobre el rei dels dinosaures i comprova com vivia un carnívor prehistòric.



…………………………………………………………………………………………………………………







Bestioles i bestiasses
Barcelona: Cruïlla, 2011
I*


Els animals a mida real.
Mesura la teva alçada amb la trompa d’un elefant, mira de prop les dents d’un caiman, compara la teva mà amb la pota d’un ós o la d’una fagina, descobreis el més menut dels simis…
Fotografies increïbles i immenses pàgines desplegables per veure animals, petits i grossos, a la seva mida real.



…………………………………………………………………………………………………………………








Blancs, negres i virolats
Barcelona: Cruïlla, 2011
I*


Els animals a mida real.
Compara’t amb un flament, observa insectes multicolors i més petits que una ungla, desemmascara els reis del camuflatge, meravella’t amb el bec de coloraines d’un tuca…
Fotografies increïbles i immenses pàgines desplegables per veure els animals a tot color… i a la seva mida real.


…………………………………………………………………………………………………………………





Oceans: viatja des de la superfície fins als abismes | Green, Jen
Madrid: Macmillan, 2008
I*


Mira al teu voltant. Què hi veus? Sí, veus COSES, moltes COSES! Però la vida al planeta Terra no ha estat sempre així…
Un llibre innovador i original de l’autor de La Sensacional història del món.




…………………………………………………………………………………………………………………



La Història de les coses : de l’Edat de Pedra a l’Edat Moderna en 10 desplegables | Layton, Neal
Barcelona: Molino, 2009
I*


Mira al teu voltant. Què hi veus? Sí, veus COSES, moltes COSES! Però la vida al planeta Terra no ha estat sempre així…
Un llibre innovador i original de l’autor de La Sensacional història del món.



…………………………………………………………………………………………………………………




El Cos humà : llibre amb desplegables : un llibre en 3D | Hawkins, Emily
Barcelona: Beascoa, Random House Mondadori, 2008
I*


Descobreix com funciona el teu cos! Hi ha moltes obres sobre el cos humà, però no n’hi ha cap com aquesta. T’agradaria saber quin és l’òrgan més gran del teu cos, de què estan fetes les ungles o quines funcions controla el cervell? Obre les pàgines d’aquest increïble llibre amb solapes i desplegables i hi trobaràs la resposta a totes les teves preguntes.



………………………………………………………………………………………………………………..




El Cuerpo humano | Parker, Steve 
Madrid: Bruño, 2008
I*


Emprèn una visita interactiva a la màquina més complicada del món: el cos humà. Descobreix per què els ossos són més forts que l’acer, acompanya la sang en el seu camí per tot el cos i apren com controla el cervell tot el que penses, sents i fas. 



…………………………………………………………………………………………………………………



Els Pirates
Barcelona: Larousse, 2009
I*


Descobreix un món increïble i apassionant! Amb: nombroses sorpreses per aprendre divertint-te, il·lustracions espectaculars, un gran nombre d’informacions curioses…




…………………………………………………………………………………………………………………








Missió Apol·lo | Platt, Richard
Barcelona: Bruixola, 2009
I*


“Aquí base tranquil·litat. L’Àguila ha allunat! Amb aquestes famoses paraules, Neil Armstrong anunciava l’èxit del viatge més grandiós de la història de la humanitat. Aquest espectacular llibre desplegable reviu la missió revolucionària de fer arribar el primer home a la Lluna. Cinc sorprenents maquetes en relleu donen vida a l’aventura èpica que commogué el món sencer.



…………………………………………………………………………………………………………………





Alexander Calder | Geis, Patricia
Barcelona: Combel, 2009
I*


Una col·lecció feta amb art per conèixer els artistes. Experimenta, investiga, juga, crea i descobreix, per aprendre a mirar les seves obres amb uns altres ulls.




…………………………………………………………………………………………………………………






Mira, mira : [il·lusions òptiques] | Navarro, Àngels
Barcelona: Combel, 2008
I*


MIRA, MIRA. Il·lusions òptiques és un llibre màgic. Obre bé els ulls perquè les coses no sempre són el que semblen. Des de fa molts anys petits i grans s’han divertit amb els jocs visuals. I esperem que tu també!




…………………………………………………………………………………………………………………








Antigua Grecia : libro pop-up 
Boadilla del Monte: SM, 2009
I*


Ciutats estat com Atenes, amb la seva rica vida política i cultural; Esparta, d’enorme poder militar; Corint, amb la seva economia emergent… En aquest llibre descobriràs com va néixer l’antiga Grècia, una potència que va dominar el món conegut mitjançant el comerç i la conquesta militar.
Les magnífiques il·lustracions i els detallats desplegables d’aquest volum ens acosten a una civilització, la influència de la qual ha determinat gran part del món modern.



…………………………………………………………………………………………………………………






La Tumba de Tutankhamón | Green, Jen
Madrid: Bruño, 2007
I*


La Tomba de Tutankamon realitza un viatge tridimensional per la tomba d’aquest misteriós faraó i descobreix tots els secrets de l’Antic Egipte. Analitza la mòmia de Tutankamón, desxifra els jeroglífics, obre els vasos canops i meravella’t amb els tresors de l’antiga civilització egípcia.



…………………………………………………………………………………………………………………









Tu libro de arte más prodigioso : más de 100 obras maestras con 35 elementos interactivos en tres dimensiones y un cuaderno de prácticas | Van der Meer, Ron
Barcelona: Ediciones B, 1998
I*


Aquest inoblidable viatge pel món de l’art t’ajudarà a comprendre els mètodes que utilitzen els artistes per a establir relacions entre els colors i per a crear il·lusions de moviment. T’introduirà també en una gran varietat de tècniques i en l’ús de les principals regles de la perspectiva i la composició. A més, en aquest llibre trobaràs un sèrie de peces per a construir un mòbil, unes ulleres 3D i una guia pràctica amb la que podràs crear els teus propis quadres i moltes altres coses.


…………………………………………………………………………………………………………………









Los Elementos del pop-up: un libro pop-up para aspirantes a ingenieros del papel | Carter, David A.
Barcelona: Combel, 2009
I*


Per fi el llibre definitiu sobre cóm fer un pop-up. Es tracten de forma clara i extensa tots els aspectes de la creació d’un pop-up, coneguda com l’enginyeria del paper. Tots els tipus de plecs paral·lels, plecs en angle, rodes i llengüetes es detallen amb precisió tant verbal com visualment, plans i totalment desplegats. També s’inclou una història dels pop-ups i un relat fotogràfic pas a pas sobre com es fa un pop-up des del principi fins a la fi. Aquest viatge guiat és perfecte per a aspirants a creadors de pop-ups, enginyers del paper, estudiants i persones que apreciin aquesta forma d’art única.



…………………………………………………………………………………………………………………











Soroll blanc: un llibre per a petits i grans que amaguen sorpreses | David A. Carter
Barcelona: Combel, 2009
I*


L’última proposta de la tan celebrada sèrie de colors de llibres pop-up de David Carter ens presenta unes estructures de paper singulars i acolorides. I aquestes estructures fascinants produeixen uns sons especials que, com un soroll de fons, acompanyaran els lectors en la seva descoberta.






…………………………………………………………………………………………………………………










Hi havia una vegada un vestit… princeses | Anne-Claire Lévêque, Julie Camel
Barcelona : La Galera, 2012
I*

L’Eva té una nova veïna. Al seu carrer s’ha instal·lat la modista més famosa del món: Garance DitsMàgics. Garance la convidarà a casa seva per ensenyar-li una col·lecció de vestits preciosos mentre li explica les històries de les princeses del món.






…………………………………………………………………………………………………………………










Compte amb el llop!
Madrid: McMillan, 2000
I*


Estimula el desenvolupament sensorial i la imaginació. Posa la mà dins de les petites butxaques sense sab er què t’hi trobaràs








…………………………………………………………………………………………………………………










Quadrat groc: un llibre ple de sorpreses per a petits i grans | David A. Carter.
Barcelona: Combel, 2009
I*


El gran mestre de l’enginyeria de paper David Carter, autor dels ja cèlebres Un punt vermell, El dos blau i 600 punts negres, ens proposa un joc nou: on s’amaga el quadrat groc? Una brillant i colorista combinació de poesia i espectaculars construccions de paper que ens apropa al món de l’art contemporani.





…………………………………………………………………………………………………………………










L’Alegre ninot de neu | Jack Tickle
Barcelona: Combel, 2006
I*


Com sona l’udol del llop? I l’escataineig de la gallina? Com viu la tortuga? Com és un tucà? Els nens i nenes tenen l’oportunitat de descobrir-ho en aquests llibres amb sorpreses. A través d’enginyosos mecanismes, coneixeran de prop els animals que més els agraden.






…………………………………………………………………………………………………………………










Trenes: [viajes legendarios] | escrito por Philip Steele | consultor: Michael R. Bailey
Barcelona: Oniro, 2012
Coneixement


Abre este libro para conocer la interesante historia del tren, desde la invención de las locomotoras de vapor hasta la avanzada tecnología de los ferrocarriles de alta velocidad. Extiende las páginas y levanta las solapas para ver el interior de trenes icónicos, como el Orient-Express o el Indian Pacifi c, y a sus pasajeros , entre ellos Robert Stephenson y Agatha Christie. Descubre verdaderas proezas de la ingeniería y los inventos que han dejado huella en este libro imprescindible para cualquier entusiasta de los trenes.Un espectacular libro con páginas desplegables que entusiasmará a niños y adultos



…………………………………………………………………………………………………………………










Atles descobreix el món | Anita Ganeri i Stephen Waterhouse
Barcelona: Cruïlla, 2012
Coneixement


Un magnífic atles de tot el món, amb moltes il·lustracions i elements mòbils que ens permeten llegir informació addicional i conèixer curiositats dels diversos països.









…………………………………………………………………………………………………………………










Com es fan les coses: què hi ha al darrere dels objectes quotidians | [text: Christiane Dorion; il·lustracions: Beverly Young]
Barcelona: Cruïlla, 2012
Coneixement


D’on ve la roba que portem? Quina relació hi ha entre els goril·les i els mòbils? La xocolata creix als arbres? En aquest llibre interactiu s’explica com es fabriquen les coses que fem servir cada dia.





…………………………………………………………………………………………………………………










Un Món de molècules: química divertida per a gent curiosa | Tom Adams; Thomas Flintham
Barcelona: Cruïlla, 2012
Coneixement


De què estem fets? Perquè la ceba ens fa plorar? Com funcionen els focs dartifici? Exemples de la vida quotidiana ens expliquen què són i com funcionen els àtoms, les molècules, les reaccions…








…………………………………………………………………………………………………………………


…………………………………………………………………………………………………………………

També et pot interessar