75 anys del naixement de l’escriptor Daniel Pennac

Comparteix

El temps per llegir, igual que el temps per estimar, dilata el temps de viure. 

Daniel Pennac

Daniel Pennac és un dels novel·listes més estimats i llegits de França. Fill d’un militar francès, va néixer al Marroc i va passar la infantesa en diversos països del sud d’Àfrica i del sud-est asiàtic. Després de llicenciar-se, va començar a treballar de professor de llengua i literatura a París, experiència que el va inspirar per escriure el seu famós assaig sobre la lectura, Com una novel·la (Empúries, 1993) i Mal d’escola (Empúries, 2008) assaig, que va guanyar el premi Renaudot.

A la Biblioteca trobaràs ambdós llibres.

Mal d’escola, un assaig autobiogràfic sobre un mal estudiant que aconsegueix sortir del cercle viciós de les males notes, les manies dels mestres i els problemes a casa per culpa dels estudis. Un assaig que entreté més que una novel·la. Indispensable per a totes les persones que hagin de gestionar problemes escolars: pares, mestres, oncles, tutors… 

Com una novel·la. Un llibre que diu que llegir no és obligatori, que podem llegir el que ens vingui de gust, que podem saltar pàgines… un llibre que ens ofereix tècniques per iniciar als més petits a la lectura i per reconduir-los-hi quan l’abandonin coincidint amb l’adolescència i les lectures obligatòries.

Si decidiu llegir-los, no us en penedireu.

També et pot interessar