El llibre del mes, La utilidad de lo inútil, de Nuccio Ordine

Comparteix

Dels llibres rebuts, volem destacar el manifest “La utilidad de lo inútil”, de Nuccio Ordine, qui fou professor de Literatura Italiana a la Universitat de Calàbria i un especialista en el Renaixement i Giordano Bruno.

Un llibre de dimensions petites, com un poemari, que condensa, bellesa i pensament. Llegir el manifest de Nuccio Ordine és reflexionar sobre la filosofia, la literatura, la música, la pintura, la història, l’art, el teatre… Un llibre que ens avantposa davant la vida, i que mostra quan de necessari és no malgastar-la, i quan de necessari és allunyar les pors i les preocupacions.

Nuccio Ordine, en aquest llibre, editat per Acantilado, fa una defensa dels sabers “inútils”, que molt sovint són els que donen sentit a la vida. Advoca per les disciplines humanístiques i culturals, fonamentals per cultivar el pensament lliure i creatiu, en un món obsessionat amb la utilitat immediata, l’eficiència i el pragmatisme.

Una reivindicació de l’estima i la passió, del coneixement desinteressat i la contemplació artística, de gaudir del camí, caminant. “La utilidad de lo inútil” ens convida a reflexionar sobre el propòsit més profund de l’educació i la cultura per construir una societat més lliure i justa.

També et pot interessar