35 anys de la mort de Groucho Marx

Comparteix

El proper 19 d’agost farà trenta-cinc anys que Groucho Marx va morir. Groucho era el seu nom artístic. El de debò, Julius Henry Marx. Groucho Marx va ser el quart de sis germans: Manfred, Harpo i Chico eren els més grans i Gummo i Zeppo, els menors. Provenien d’una família jueva, d’origen alemany, que es va criar a Nova York sota la gran influència de la seva mare, Mimmie Schoeberg. I del seu pare, Samuel Marx, del que van prendre el cognom que els faria famosos.

Aviat tots els germans van començar a cantar sota el nom de Six Musical Mascots fins que al final dels anys 20 van canviar el nom pel dels Germans Marx. Sota aquesta etiqueta van conquistar Broadway amb l’espectacle The cocoanuts. Paramount va ser la productora encarregada de llançar-los a la fama de l’incipient cinema sonor. 

Groucho va ser l’únic dels germans que va saber perpetuar la seva fama en altres mitjans, la ràdio li va donar l’oportunitat de continuar amb els seus discursos delirants i la televisió li va permetre romandre en antena durant onze anys al programa You bet your life.

Groucho Marx va morir el 19 d’agost de 1977 a l’edat de vuitanta-sis anys.

Per a saber més


A la Biblioteca trobaràs

Groucho, una biografía / Stefan Kanfer. Barcelona: RBA, 2001
Hermanos Marx: Groucho, Chico, Harpo / Warner  Bros., 2005
Amor en conserva / dirigida por David Miller. Madrid: Suevia, 2007
Copacabana / dirigida por Alfred E. Green. Madrid: Tiempo, 2009

També et pot interessar