30 anys de la mort de John Lennon

Comparteix

John Lennon va nèixer a Liverpool el 9 d’octubre de 1940. És un dels cantants i compositors més influents de tots els temps, integrant i fundador, a finals dels anys 50, del grup The Beatles (on tocava la guitarra, cantava i componia gran part dels temes amb Paul McCartney). Quan a inicis dels anys 60 el grup es va escindir, Lennon va iniciar una carrera com a solista, que estaria marcada per àlbums críticament aclamats com: John Lennon/Plastic Ono Band i Imagine; i cançons que s’han convertit en icones com són: Give Pace a Chance i Imagine.
A banda de la seva carrera musical, Lennon també va exercir d’activista polític pacifista, dibuixant, actor i escriptor. Es va casar en primeres núpcies amb Cynthia Powell amb qui va tenir el seu primer fill, Julian Lennon, però el seu gran amor fou posteriorment l’artista japonesa Yoko Ono, amb qui es va casar l’any 1969 i amb qui va tenir el seu segon fill, en Sean Lennon. Amb ells va conviure fins a la seva mort, esdevinguda a Nova York el 1980 com a conseqüència d’un atemptat perpetrat per un admirador amb problemes mentals, Mark David Chapman.

‘El meu rol en la societat, o la de qualsevol artista o poeta, és intentar expressar el que sentim tots. No dir a la gent com sentir-se. No com un predicador, no com un líder, sinó com un reflex de tots nosaltres’.
John Lennon

A la Biblioteca trobaràs

Lennon, John. Imagine. Hayes: EMI, 1971 (cd)
Lennon, John. Milk and honey. Madrid: Polygram, 1991. (cd)
Lennon, John. Amor de debò: dibuixos dedicats a Sean. Barcelona: Destino, 1999.  

Per a saber més

També et pot interessar