14 anys de la mort de Carles Sabater

Comparteix

Avui 13 de febrer es compleixen catorze anys de la mort de Carles Sabater, vocalista d’una de les bandes més emblemàtiques del rock català, Sau. El grup, amb deu discos, es va consolidar com a fenomen de masses oferint centenars de concerts arreu dels Països Catalans i Europa, molts d’ells multitudinaris. El 13 febrer de 1999, al acabar el concert a Vilafranca del Penedès, Carles Sabater va morir a causa d’una aturada càrdio-respiratòria.

El grup es va gestar l’any 1986, quan Carles Sabater i Pep Sala es coneixen durant la grabació d’un programa pilot de TV3. Aquell mateix any, en Carles interpretava el Cyrano de Bergerac amb Josep Maria Flotats i en Pep dirigia l’Aula d’Estudis Musicals de Vic. La primera actuació conjunta la van fer a Vic el novembre del 1986 amb el grup d’en Pep Sala, la Sean Mc Nanimus & The Big Band Bum Blues. Poc desprès, van incorporar a Joan Capdevila, manager del grup. De gener a març del 1987 van començar a assajar en un local de Vic, amb dos músics més, en Carles Oliver (primer bateria) i en Pep Sànchez (baix). El grup encara no tenia nom. Per poder assajar amb mes tranquil·litat, l’abril del 1987 lloguen a Vilanova de Sau (Osona), una casa de pagès, “Les Tallades”, fet que condicionarà el nom del grup.

Després de fer-se pública la primera maqueta de Sau, entra a formar part del grup, Ramon Altamir (teclats). Per Nadal s’enregistra el que serà el primer disc de Sau i al març de 1988 surt a la venda , No puc deixar de fumar. Després vindran: Per la porta de servei, Quina nit, El més gran dels pecadors, Sou collonuts, Concert de mitjanit, Junts de nou per primer cop, Cançons perdudes, rareres, remescles, Set, Bàsic, Amb la lluna a l’esquena, Concert homenatge a Carles Sabater, Un grapat de cançons per si mai et fan falta. 

Per a saber més


A la Biblioteca trobaràs

Carles Sabater, Sau: boig per tu / Joa1quim Vilarnau, Enderrock. Barcelona: Mina: Grup Enderrock, 2005
Cançons perdudes, rareses, remescles: 1986-1995 / Sau. Barcelona: On The Rocks, 1995
Carpe diem / Pep Sala. Barcelona: Fanàtic, 2001

També et pot interessar