11è Festival de poesia de Sant Cugat

Comparteix

Del 16 al 23 d’octubre Sant Cugat tornarà a ser la ciutat dels poetes. Un any més, el Festival de poesia s’endinsarà per teatres, biblioteques, llibreries i carrers. Comptarà amb poetes de tota la geografia literària catalana, de diverses generacions i sensibilitats. L’edició d’enguany compta amb Gerard Vergés, com a poeta d’honor.

Gerard Vergés (Tortosa, 1931) és escriptor, farmacèutic i professor universitari. Rep el premi Carles Riba de poesia pel seu primer recull, L’ombra rogenca de la lloba (1981), i des de llavors ha publicat els llibres de
poesia Long Play per a una ànima trista (1986), Lliri entre cards (1988) i La insostenible lleugeresa del vers (2002).
També ha publicat els assajos El pintor tortosí Antoni Casanova (1983), Tretze biografies imperfectes (1986, premi Josep Pla de narrativa), Eros i art (1991, Premi Josep Vallverdú d’assaig) i Alfabet per a adults (2010). L’any 1994 és guardonat amb el Premi de la Crítica Serra d’Or de traducció poètica per Tots els sonets de Shakespeare (1993), i la seva trajectòria ha estat reconeguda amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1997) i la Medalla d’Or de la Ciutat de Tortosa (2009).
D’ençà de la seva aparició pública als cinquanta anys, el 1981, en obtenir el premi Carles Riba, Vergés ha publicat només quatre llibres de poesia i algunes proses biogràfiques, assajos i articles a la premsa. Pot no semblar gaire, però és més que suficient per mostrar la grandesa humana, la saviesa literària i el respecte pel lector que el singularitzen. I en justifica, si cal, l’homenatge que Sant Cugat li ret convidant-lo a ser poeta d’honor del festival de poesia l’any que n’ha complert vuitanta.

Per a saber més

Gerard Vergés a Lletra, espai virtual de literatura catalana de la UOC.
Pàgina oficial del Festival de Poesia de Sant Cugat. 

També et pot interessar