110è aniversari de la mort de Jacint Verdaguer

Comparteix

Les campanes de Sant Andreu de Tona van repicar el passat 10 de juny durant tres minuts per homenatjar mossèn Jacint Verdaguer, en el 110è aniversari de la mort del poeta. 

La iniciativa cívica Dia de la Memòria –promoguda per una comissió ciutadana formada per personalitats d’Osona, el Ripollès, la Garrotxa i la Cerdanya, i amb el suport actiu d’Òmnium Cultural– té la intenció de consolidar-se com un homenatge anual a tots els defensors de la llengua catalana mitjançant un símbol tan genuí com són les campanes i els campanars.

Sobre Jacint Verdaguer

Jacint Verdaguer (Folgueroles, 1845 – Vallvidrera, 1902) és l’escriptor català més important i representatiu del segle XIX. Contribueix a la Renaixença, des de posicions catòliques i conservadores, amb una obra que abasta poesia èpica i lírica, prosa narrativa i periodística i literatura de viatges, per la qual té una enorme repercussió popular, incomparable a l’època. Internat al seminari de Vic, on cursa la carrera eclesiàstica, es familiaritza amb la retòrica i els clàssics i s’inicia en l’escriptura poètica.


Per a saber mésA la Biblioteca trobaràs

També et pot interessar