Serveis

SERVEIS

INFORMACIÓ

Informació

T’ajudem a trobar allò que busques, assessorant-te sobre com i on localitzar la informació. Si ho necessites, t’expliquem com utilitzar els nostres recursos com per exemple, ebiblio, el catàleg col·lectiu Aladí, el servei d’autopréstec, la connexió a internet o qualssevol dels altres serveis que puguis requerir. Un dels nostres principals objectius és ajudar-te a trobar la lectura que busques. Estarem encantats de recomanar-te i orientar-te.

Consulta de bases de dades

Recursos digitals amb informació actualitzada sobre temes diversos. Enciclopèdies, diaris i revistes, jocs per a infants, articles sobre temes especialitzats. Pots accedir gratuïtament amb el carnet de la biblioteca.

Butlletins electrònics

Informa’t regularment de les activitats més destacades, les novetats i les notícies culturals del municipi. Només has d’omplir un formulari i subscriure’t.

Informació local

Trobaràs tot el que s’ha editat sobre la història i l’actualitat de Tona. També la Revistona. Dins de la col·lecció local comptem amb la revista anual el Llibre de Tona, diferents reculls històrics i gràfics del municipi, com són Tona d’Enric Casassas, Aguas Minero-Medicinales de San Andrés de Tona d’Antoni Bayés i Fuster i 75 anys de les antigues escoles Caterina Figueras de Tona (1929-2004), de Josep Maria Claparols i Pericas, Ramón Figueras Quesada i Amadeu Lleopart i Costa. També Tona, Recull gràfic 1890-1978, de Carles Padrós i Carles Puigferrat, entre altres.

Proposa una compra

Si necessites un llibre o algun altre document que no tenim a la biblioteca, pots suggerir-ne la compra perquè formi part del fons. Ho pots fer comentant-nos-ho presencialment o a través d’aquest correu, que farà arribar la teva petició a biblioteca per a valorar-la.

PRÉSTEC

Préstec

Et donem accés a milers de documents (llibres, DVD, CD, revistes i diaris) que podràs localitzar a través del catàleg col·lectiu de la Xarxa. El préstec és gratuït i permet endur-te a casa durant 30 dies fins a 30 documents. Només necessites disposar del carnet de la biblioteca, que és vàlid per a totes les biblioteques públiques de Catalunya.

També pots descarregar-te llibres electrònics des del portal eBiblio Catalunya.

Préstec d’autoservei

Comptem amb un ordinador d’autopréstec per autogestionar-te el préstec, retorn dels documents, renovacions i consultar l’estat del teu carnet. Per fer-ne ús, cal portar el carnet de la biblioteca.

Préstec interbibliotecari

Si un document que t’interessa no es troba a la nostra biblioteca, pots demanar-lo al personal de la biblioteca perquè t’arribi a través del préstec interbibliotecari, en un termini d’entre uns 7 i 10 dies laborables.
Per fer ús del préstec interbibliotecari, cal abonar el preu públic corresponent en el moment de sol·licitar el document (1,50€). En el cas de préstec interbibliotecari amb les universitats públiques catalanes, el preu s’estableix segons la normativa de la institució.

Préstec de llibres electrònics

L’eBiblio és el servei de préstec gratuït de llibres electrònics adreçat als tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques de Catalunya. Per a conèixer què pots trobar i accedir als manuals d’ajuda, visita Préstec digital amb Ebiblio.

Renova els teus préstecs

Si necessites disposar dels documents prestats durant més dies, pots demanar una renovació a la biblioteca (personalment, trucant al 93 887 13 95, correu electrònic), o fer-ho des d’internet.
Els documents es poden renovar sempre que no l’hagis renovat més de tres vegades, s’hagi passat el plaç de préstec o estigui reservat per un altra persona.

Reserva de documents 

Si busques un document que està en préstec, tens l’opció de reservar-lo.
Quan retornin el document reservat, rebràs un avís per telèfon o per correu electrònic per passar a recollir-lo en els propers set dies.
Si no pots passar personalment a recollir el document reservat, pots autoritzar una altra persona. Per fer-ho caldrà que presenti: el seu DNI original, la fotocòpia del DNI de la persona que autoritza i aquesta autorització correctament emplenada.
Recorda que és important que ens comuniquis qualsevol canvi de número de telèfon o d’adreça de correu electrònic perquè et puguem mantenir informat de l’estat de les teves reserves. També pots modificar les teves dades a l’espai personal del catàleg.

Audiollibres

La Biblioteca t’ofereix el servei de descàrrega d’audiollibres en mp3 i en format digital a eBiblioCat. Els audiollibres són llibres, en la versió íntegra de l’obra original, llegits en veu alta per locutors/res i narradors/res professionals.
La Biblioteca també ofereix en préstec una selecció d’audiollibres en format CD.
Accés al recurs audiollibres en MP3
Accés al recurs audiollibres a eBibliocat

Bústia de retorn de documents

Pots tornar els documents que tens en préstec qualsevol dia i a qualsevol hora, fins i tot quan la biblioteca està tancada.
A mà dreta de la porta d’entrada trobaràs una bústia. Nosaltres farem el retorn l’endemà: no patexis si els teus documents no han estat retornats just el mateix dia deixar-los.

ACTIVITATS CULTURALS

Al llarg de l’any, la Biblioteca Caterina Figueras programa diferents activitats culturals per a tots els públics, des de contes, tallers on es combinen contes i manualitats, presentacions de llibres, trobades amb autors, cicle de concerts a l’estiu. Per estar al dia només cal que et passis per l‘Agenda. Aquí destaquem els projectes més significatius.

Lletra Menuda, per als més petits

Programació d’activitats per a infants de 0 a 3 anys. Una iniciativa on es treballa conjuntament amb l’Escola Bressol Pa amb Xocolata i CAP de Tona.

Club de lectura

Una vegada al mes debatem i compartim opinions sobre diferents lectures. Una programació que escollim de forma participativa entre tots els integrants. Esporàdicament comptem amb la visita d’un autor/editor per a parlar d’alguna de les lectures.

Llibres Lliures

Als ampits de les finestres, situats al porxo de la Biblioteca, trobareu llibres que han vingut a la Biblioteca i que per diferents motius, no han passat a formar part del nostre fons. Donem una nova vida als llibres, independentment de a qui vagin adreçats els seus continguts.

Debat a Bat, per a joves de 12 a 16 anys

Una activitat que acosta la il·lustració a la filosofia, a la reflexió sobre el món que ens envolta, i sobre un mateix, a partir d’àlbums il·lustrats, la participació, el pensament crític i el diàleg.

Coneix la biblioteca de més aprop

Pots concertar una visita amb el personal de la biblioteca per a conèixer els serveis que oferim, com utilitzar el catàleg col·lectiu, Ebiblio, accedir a Internet, detalls sobre els fons antics i la col·lecció local i tot allò que necessitis.

Taules exteriors i màquina de cafè

Fes una pausa en la teva estada a la biblioteca i gaudeix de la nostra màquina de cafè i de l’exterior, on pots trobar un espai amb taules i cadires per llegir tranquil·lament o conversar a l’aire lliure.

ACCÉS A INTERNET

Wi-Fi

Pots connectar-te a Internet des del teu ordinador portàtil o altres dispositius mòbils gràcies al servei de Wi-Fi. Per utilitzar-lo, només has de disposar del carnet de la biblioteca, ja que el número d’usuari i el PIN et serviran com a validació per entrar a la xarxa. Si tens qualsevol problema amb la connexió, adreça’t al taulell i t’ajudarem.

Reserva d’ordinadors

Pots reservar un ordinador per accedir a internet, així t’evitaràs esperes. Com en tots els serveis en línia hauràs d’introduir el número de carnet i el PIN que inicialment és la teva data de naixement sense guions (ddmmaaaa).
Des de l’aplicatiu podràs també consultar o eliminar les teves reserves.

Ordinadors d’ús públic

Al a biblioteca pots accedir a Internet i a eines d’ofimàtica des dels tres ordinadors que trobaràs a les sales, amb sessions de deu, trenta i seixanta minuts, i un límit diari de tres sessions i cinquanta al mes. Un dels ordinadors està equipat amb lector de DNI electrònic.

Préstec de tauletes d’ús públic

Et prestem tauletes tàctils perquè puguis connectar-te a Internet a través del servei Wi-Fi. Per sol·licitar-la només cal que presentis el teu carnet. Aquestes, com els ordinadors, només són per a ús dins de l’equipament de la biblioteca.

SERVEIS A MIDA

Escoles

Treballem amb els centres educatius del municipi oferint-los serveis que ajuden a familiaritzar l’infant amb la lectura per plaer, i adquirir hàbits en l’ús de les biblioteques i la recerca d’informació.

Conèix el nostre treball amb les escoles.

Serveis a entitats

La biblioteca col·labora amb diverses entitats oferint un servei de préstec de revistes.
Treballem conjuntament amb altres serveis municipals.
Col·laborem puntualment amb diverses entitats i estem oberts a propostes.

Servei a persones amb dificultats de mobilitat

Si tens dificultats de mobilitat, ens encarreguem de fer-te arribar el préstec al teu domicili, i te’l vindrem a recollir quan s’hagin de retornar.

Racó de famílies

Si estàs interessat en el món dels infants, ets pare o mare, mestre, tutor… T’oferim un espai on trobar informació sobre llibres d’educació, salut, alimentació, literatura infantil, revistes especialitzades i recursos digitals.

 

Cessió d’espais

Cedim l’ús de la sala de dalt de la Biblioteca per a entitats o particulars vinculats al municipi, per a actes culturals gratuïts.

Donacions

Acceptem donacions de llibres. En alguns casos passaran a formar part del nostre fons i es farà accessible a la ciutadania, en els casos que no, formaran part de la iniciativa Llibres Lliures.

Passatemps

Oferim un servei gratuït de fotocòpia de l’apartat de Passatemps, dels diferents diaris que rebem, per a què el realitzis còmodament sense malmetre l’original i d’altres persones puguin beneficiar-se.