La Biblioteca

Primària

La Biblioteca de Tona vol potenciar el gust per la lectura així com l’ús de la mateixa Biblioteca per part dels nois i noies que estudien al municipi. Els nostres objectius principals amb aquestes accions formatives són:

Aproximar els nens i nenes al món de la lectura, a passar-s’ho bé amb els llibres i animar-los a fer ús de la biblioteca pública 
Formar en actituds, hàbits i valors, per al bon ús de l’equipament. 
Donar a conèixer l’espai i els recursos de la Biblioteca adreçats a la seva edat. 
Formar usuaris autònoms en l’ús de la Biblioteca pública. 
Valorar i respectar un servei públic d’informació, cultura i lleure, gratuït i obert a tothom.

Visites a les escoles amb lots de llibres

La Biblioteca visita de forma trimestral a tots els centres educatius del municipi per a presentar alguns dels llibres que es deixen a l’aula amb l’objectiu de reforçar i promocinar el gust per la lectura. L’activitat es conclou amb l’explicació d’un conte.

La Rateta, un personatge màgic de la Biblioteca que viu gràcies als llibres i les seves històries, és la protagonista d’aquestes visites. La Rateta està present en aquesta activitat fins a 2n de Primària, a partir d’aquest curs, s’ha de consensuar amb el grup la presència d’aquest personatge a l’activitat; i cal sol·licitar-ho per escrit a la Biblioteca (mitjançant correu electrònic, carta impresa…)

Altres informacions per al professorat:
 • Com a mesura de control del lot de llibres, s’inclou una llista amb els exemplars deixats a l’aula.
 • El professorat o els alumnes tenen l’opció d’escollir els documents. En cas que no ho facin, la selecció serà realitzada segons els criteris del personal de la Biblioteca.
 • Els lots van acompanyats d’unes notes que contenen jocs, endevinalles, cançons, refranys, curiositats… S’han creat amb la intenció que els nens i nenes rebin una informació periòdica de la Biblioteca. La col·laboració del professorat és imprescindible per fer-les arribar als seus destinataris.
  Veure notes: Primer i Segon, Tercer i Quart, Cinquè i Sisè.
 • Cada classe disposa d’un carnet de biblioteca per realitzar el préstec del lot i d’altres documents que pugui sol·lcitar. El tutor és el màxim responsable dels documents prestats.
 • Es sol·licita informació al professorat sobre temes específics que treballen amb els alumnes, tant per cercar el material, com per evitar deixar tots els documents en préstec.
 • Es demana la presència d’un educador de l’escola durant tota l’activitat.
 • La biblioteca disposa de llibres Pop-up (llibres desplegables), són una tipologia de documents molt atractius, però alhora molt delicats i d’un alt cost econòmic. S’ofereix la possibilitat de préstec d’aquest material, que només pot ser utilitzat per mestres i professors éssent els responsables del seu bon ús i estat. Veure llistat de pop-ups

Visites a la Biblioteca


Es proposen visites a la Biblioteca per a tots els grups de Primària. Es recomana que es realitzin entre una i tres vegades durant el curs escolar.

La visita s’estructura de la següent manera:

 • Benvinguda al grup classe i presentació de la Biblioteca
 • Activitat formativa
 • Temps per a la lectura i el contacte amb els llibres 
 • Explicació d’un conte

Com en el cas de les visites escolars, el personatge de La Rateta només apareix amb els alumnes fins a 2n de Primària, excepte si la classe ho sol·licita.

Podeu accedir a les activitats proposades per als diferents grups a partir dels següents enllaços:

Informació per al professorat: 
 • Les activitats estan concebudes per a grups poc nombrosos. Per aquesta raó, les sessions a la Biblioteca es fan per aula i no per curs.
 • És indispensable la presència de la mestra del grup classe durant les sessions en les quals es presenta el lot i s’explica un conte. 

Avaluació de la sessió formativa

Enquesta. Un cop omplerta cliqueu el botó submit.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *