Notícies

Mor l’editor Jaume Vallcorba

«La literatura només pot estar en mans de persones que creguin en l’autèntic valor de la paraula, amb respecte i amor. L’amor és una cosa que també ha passat avall. Ara la gent parla de passió. No: deixi’s estar de passió. Jo li parlo d’amor». Jaume Vallcorba.

El filòleg i editor Jaume Vallcorba, fundador de Quaderns Crema i Acantilado va morir el dissabte a Barcelona als 65 anys. Jaume Vallcorba va estudiar Filosofia i Lletres a la Universitat Autònoma de Barcelona, doctorant-se amb una tesi sobre Josep Maria Junoy i les primeres avantguardes europees. Deixeble de Martí de Riquer, Jaume Vallcorba va exercir la docència de literatura a la Universitat Autònoma de Barcelona, a la Universitat de Bordeus III (França), a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Doctors de Catalunya és autor de nombrosos articles en revistes científiques sobre estètica, les avantguardes artístiques i la literatura medieval. Vallcorba va escriure també diversos llibres

Al 1979 va fundar i dirigir Edicions dels Quaderns Crema, centrada en l’edició en català. En ella va donar a conèixer a escriptors com Quim Monzó, Sergi Pàmies, Ferran Torrent o Empar Moliner. Vint anys després crea l’Editorial Acantilado per publicar en castellà i edita clàssics com Chateaubriand, James Boswell o Montaigne, Pessoa, Imre Kertész, Stefan Zweig o Joseph Roth.

La carrera de Jaume Vallcorba en el món editorial ha estat reconeguda en nombroses ocasions i especialment l’any 2002 amb el Premi Nacional a la Millor Tasca Editorial pel Ministeri d’Educació i aquest any amb el Premi Nacional de Cultura CoNCA 2014. 

Us recomanem la lectura del discurs que va redactar l’editor Jaume Vallcorba per a la cloenda del Màster d’Edició de l’UPF-IDEC (Universitat Pompeu Fabra de Barcelona) que va tenir lloc el passat 1 juliol de 2014.

A la Biblioteca trobaràs

Llibres publicats per l’editorial Acantilado
Llibres publicats per Edicions dels Quaderns Crema

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *