Introducció a l’urbanisme feminista, amb Adriana Ciocoletto, conferència i col·loqui a youtube

Comparteix

El pròxim divendres 19 de febrer a les 20h, el Fòrum de Debats programa la conferència “Introducció a l’urbanisme feminista” a càrrec de la doctora, arquitecta i urbanista, Adriana Ciocoletto, integrant del col·lectiu Punt 6. La conferència anirà seguida de col·loqui.

Tindrà lloc al canal Youtube de Fòrum de Debats.

L’urbanisme feminista posa la vida quotidiana al centre de les decisions urbanes, tenint en compte la diversitat d’experiències des d’una perspectiva de gènere aplicada a l’anàlisi de l’espai.

El Col·lectiu Punt 6 és una cooperativa d’arquitectes, sociòlogues i urbanistes de procedències diverses, amb més de 15 anys d’experiència local, estatal i internacional. Van néixer després de l’aprovació l’any 2004 de l’anomenada llei de Barris. Una normativa pionera que engegava mesures socials i urbanes, i que constava de 8 punts bàsics a desenvolupar, sent el sisè, l’«equitat», el que incloïa la perspectiva de gènere en tots els àmbits. D’aquí el seu nom. Treballen per repensar els espais domèstics, comunitaris i públics amb l’objectiu que promoguin la diversitat social i sense discriminacions. Adopten una perspectiva de gènere interseccional a través de la participació i l’acció comunitària i fomentant la sostenibilitat i l’economia solidària per una transformació feminista dels espais i la societat.

Adriana Ciocoletto

Sóc de Buenos Aires, on vaig viure fins al 2000. L’any 2002 em vaig instal·lar a Barcelona, vaig estudiar Arquitectura, vaig realitzar dos màsters i vaig finalitzar el meu doctorat el 2014 amb la tesi «Urbanimo para la vida cotidiana: Herramientas de análisis y evaluación urbana desde la perspectiva de género». Sóc integrant del Col·lectiu Punt 6 des del 2005, gràcies al taller «la Casa sin Género» de Zaida Muxí. Poder interrogar juntament amb les col·lectives, la relació entre l’espai i la nostra vida quotidiana m’ha ajudat a identificar-me com a feminista. Des del 2007 vaig canviar la meva vida urbana, en la qual em vaig criar i vaig viure tota la vida, i em vaig aventurar a un entorn rural, on intento aprendre sobre la natura i apropar certa urbanitat a la vida en dispers, a través de diferents estratègies personals i col·lectives. En aquest recorregut m’acompanya Diego i des del 2007 el nostre fill Dante, ambdós activistes de Punt 6.

També et pot interessar