Personatges destacats

Helena Cánovas Parés

Helena Cánovas va néixer a Tona, Barcelona, en 1994.

Compositora amb seu a Colònia (Alemanya), va començar els seus estudis musicals a la infància prenent classes de piano i veu.

El 2012 va iniciar el títol de composició al Conservatori Superior de Música d’Aragó (Saragossa), amb el professor Agustín Charles i el professor José María Sánchez-Verdú, a més de cursar classes amb Irene G. Quero, Alberto Bernal i Josep Sanz. La seva música també es va enriquir amb la trobada de compositors com Beat Furrer, Chaya Czernowin, Tristan Murail, Sofia Gubaidulina, Ivan Fedele o Alberto Posadas entre d’altres.

Durant els seus estudis (2012-2017) va tenir el plaer d’estrenar les seves peces a Madrid, Saragossa, València, Pamplona, ​​Donosti, Salamanca, Mallorca, Segòvia, Osca i Dresden, Köln (Festival Acht Brücken entre d’altres), Liedberg (AvantGarten Festival), Tel Aviv, Zuric o Wien. A més, va poder col·laborar amb solistes com Pilar Fontalba, María de los Llanos, Natasha López o Joan Jordi Oliver, i conjunts com Neopercusión, Musikfabrik, Meitar Ensemble, Orquesta de Vientos del Csma o OCAZ-Enigma. A més, ha estat professora convidada a l’Escola de Música de Terol i al Conservatori Professional de Segòvia.

Des de setembre de 2016 fins a juliol de 2017, va ser convidada a establir una residència artística a “Etopia – Centre for Arts and Technology” de Saragossa. El juliol de 2019 va acabar amb les millors qualificacions un Màster en Música Instrumental a Hochschule für Musik und Tanz Köln, sota la docència del professor Markus Hechtle. Actualment inicia un màster en composició de música electrònica també a HfMT Köln amb el professor Michael Beil. Des del 2020, Helena és directora artística del Avantgarten Festival (Liedberg, Alemanya).

Més sobre Helena Cánovas

www.hcanovaspares.com

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *