Escoles

Escoles


La biblioteca treballa amb tots els centres educatius del municipi. Oferim serveis que ajuden a familiaritzar l’infant amb la lectura per plaer, l’ús de les biblioteques i habilitats en la recerca d’informació.

Els infants escullen el seu llibre, les visites escolars

Visites escolars a la Biblioteca, adreçada a tots els infants del municipi, de 3 als 13 anys.
La forma d’apropar-nos als alumnes és a través de l’explicació d’un conte, de donar-los temps per a que ells mateixos, de forma lliure i seguint els seus propis gustos, escullin els llibres que més els hi agraden, i que s’emportaran a l’aula, per a llegir en les hores de lectura a classe, sempre amb l’acompanyament del mestre, coneixedor del seu nivell lector, i del personal de la biblioteca, oferint lectura d’interès i adequada a cada etapa lectora.

Motxilles tastalletres

Adreçat a tots els infants del municipi, dels 0 als 7 anys.
Cada alumne s’emporta a casa, durant una setmana, una motxilla que inclou cinc tipologies de llibres (tradicional, hàbits i conductes, àlbum il·lustrat, innovador/experimental, personatges coneguts de la literatura infantil) i un diari de lectura, per a que famílies/tutores puguin anotar les seves impressions al compartir el temps de lectura amb els seus fills.

Presentacions de lectures, tastet literari

Oferim presentacions de llibres als alumnes. S’ha realitzat a alumnes de 2n i 3r de secundària de l’Institut de Tona. Una selecció que inclou narrativa, poesia, àlbums il·lustrats, còmic i relat breu.

Prestem llibres a les aules, en funció del tema que es treballa

Oferim el préstec de llibres a les aules, quan treballen un determinat tema. Cal avisar a la Biblioteca amb certa antelació per a la seva preparació.