Les imatges de ‘”Qui té por de Capmany i Woolf?'”

Comparteix

El passat 20 de novembre vam reunir-nos a la Biblioteca Caterina Figueras per a veure un espectacle de petit format però de basta qualitat: Tilda Espluga i Anna Güell – directora i dramaturga, respectivament – ens van delectar amb uns textos mordaços de Virginia Woolf i Maria Aurèlia Capmany que reflexionen sobre el paper de la dona en la societat del segle XX però que avui dia continuen essent vigents.

Aprofitant que enguany se celebra el centenari del naixement de Maria Aurèlia Capmany, han volgut homenatjar a les dues autores amb la lectura d’una conferència que Virginia Woolf va pronunciar a la National Society for Women’s Service l’any 1931 i una carta que Maria Aurèlia Capmany publicà el 1971 titulada “D’una assassina a una dona de bé” (Cartes impertinents de dona a dona, Cossetània Edicions, 2018).

En aquesta conferència Woolf presentava “L’àngel de la llar” (en referència al poema de Coventry Patmore) com un dels més ferms obstacles presents en la seva carrera laboral. Capmany, gran admiradora de l’obra de Virginia Woolf, va recuperar aquest personatge en les seves Cartes impertinents…

Aplica’t la història, senyora de bé, i creu-me: si vols fer alguna cosa de bo en aquest món, i no et resignes a ser un esbós de persona, assassina l’àngel de la llar; només així començaràs a viure.
(“D’una assassina a una dona de bé”, dins del llibre Cartes impertinents. Palma: Moll, 1971)

La dramatúrgia plantejava el tema de la incorporació al món laboral de la dona tot entrellaçant l’adaptació de diversos textos: la conferència de Virginia Woolf; un fragment del poema de C. Patmore; un extracte de la conversa que varen tenir les dues escriptores en l’ocasió que es varen trobar i, finalment; la carta impertinent de Maria Aurèlia Capmany abans citada.

Aquí us deixem amb les millors imatges de la velada.

També et pot interessar