La Biblioteca es suma a la difusió de l’artista Felip Vall

Comparteix

Maria Pilar Vall Hom, neboda del pintor, decorador, muralista i dibuixant Felip Vall, ha iniciat un treball de difusió del treball d’aquest il·lustre tonenc a través d’internet, donant a conèixer així el seu llegat. Maria Pilar, conjuntament amb els seus pares i germà Pius, estan fent una revisió del fons, realitzant tasques de catalogació de quadres i documents. Al web, trobareu reflectida bona part d’aquest procés enriquit amb aspectes biogràfics de Felip Vall, un activista cultural, un dels creadors de l’Esbart folklòric i promotor de les primeres excavacions a l’església del Castell i al Camp de les Lloses. 

Malgrat que la seva voluntat va ser la de crear una Fundació en el seu taller-arxiu, de moment podem gaudir de la difusió del seu llegat a través d’internet. Des de la Biblioteca volem contribuir a difondre aquest espai de forma permanent. A la part esquerra del nostre web trobareu una pintura de Felip Vall que enllaçarà als continguts creats pels familiars de l’artista, en aquesta ocasió mitjançant el retrat de la seva germana, Maria Vall, usuària i amiga de la Biblioteca que també ens va deixar. 

Felip Vall Verdaguer

Felip Vall Verdaguer (1916-2012), inicia els estudis d’arquitectura que aviat abandona pels de Belles Arts, llicenciant-se al 1944. Entre els seus principals interessos estan les tècniques com la química de colors, aiguafort, estampació, arqueologia, etc.

D’entre les seves obres destaquen les decoracions murals com: la Capella del Santíssim a Sant Pere de les Puel·les a Barcelona, la Capella dels Dolors a Torrellebreta, el saló de plens de l’Ajuntament de Malla, els interiors de l’església parroquial de Tona (1945), el menjador del mas Pradell o la decoració mural a l’escola Valldemia de Mataró. Al 1947 guanya un projecte per pintar el sostre de la Catedral de Vic.

Felip Vall visqué durant cinc anys a París, on va estudiar a l’Ecole de Beaux-Arts, va pintar i exposar. Durant tres anys fou el delegat de L’Art Libre per els espanyols. Després passa llargues temporades a Mallorca, fent-se càrrec d’una part del negoci tèxtil familiar. A Mallorca també realitza exposicions i decoracions, a més d’ocupar-se de la part de disseny del negoci.

Per a saber més

També et pot interessar