De Torrent a Tona, Pau Alabajos donarà els primers acords del cicle musical Al Pati

Comparteix

El cantautor de Torrent, Pau Alabajos, serà l’encarregat de donar els primers acords d’aquest III cicle musical, Al Pati, organitzat per la Biblioteca Caterina Figueras amb el suport de l’Ajuntament de Tona

El 4 de juliol a les 20.30h us convidem a endinsar-vos en l’obra d’un cantautor que va iniciar la seva carrera artística actuant als carrers de València, interpretant les seves cançons en el districte de Ciutat Vella, a l’ombra del Micalet. 

L’any 2004 va publicar el seu disc debut, Futur en venda (Cambra Rècords, 2004), que va rebre el Premi Ovidi Montllor 2006 a la millor lletra per Cançó explícita. L’any 2008 va editar el seu segon treball discogràfic, Teoria del caos (Cambra Rècords, 2008), guardonat amb el Premi Ovidi Montllor 2008 al millor disc de cançó d’autor, Premi Enderrock 2008 per votació popular al millor disc i millor artista de cançó d’autor i Premi Muixeranga 2009 per votació popular al millor disc del domini lingüístic. L’any 2011 va publicar Una amable, una trista, una petita pàtria (Bureo Músiques, 2011), Premi de la Fundació Gaetà Huguet a la millor producció cultural de 2011.

El 29 de setembre de 2012 es va celebrar al Palau de la Música de València un concert commemoratiu dels seus 10 anys de carrera musical, on el cantautor de Torrent va repassar bona part del seu repertori acompanyat per l’Orquestra Simfònica del Coral Romput, amb més de vuitanta músics damunt de l’escenari, i amb la col·laboració de Núria Cadenes, Vicent Partal, Amàlia Garrigós, Rodonors Invictes, Feliu Ventura, Cesk Freixas i Miquel Gil, que llegiren versos de Vicent Andrés Estellés. Els arranjaments simfònics van ser compostos per a l’ocasió per la violinista Laura Navarro, que ha participat activament en el projecte des del primer dia. Francesc Gamon fou el director de l’OSCR per a la gravació del disc en directe #paualpalau (Bureo Músiques, 2014).

El 15 de juny de 2013 va presentar a l’auditori del Jardí Botànic de València Pau Alabajos diu Mural del País Valencià de Vicent Andrés Estellés, un llibre-disc amb catorze poemes escollits del llibre pòstum del poeta de Burjassot. En la gravació, les improvisacions del pianista Stefanos Spanopoulos i algunes peces de música clàssica acompanyen les recitacions del cantautor valencià.

L’any 2016 veu la llum L’amor i la ferocitat (Bureo Músiques, 2016), sisena aventura discogràfica de Pau Alabajos, que suposa un abans i un després en la seva obra. Enregistrat als estudis Alex The Great de Nashville (Tennessee) amb el productor nordamericà Brad Jones, aquest viatge musical gravat en directe, amb la cruesa analògica dels amplificadors de vàlvules i la veu despullada, sense filtres ni maquillatge de postproducció, constitueix una col·lecció de cançons viscerals, d’unes lletres honestes, terriblement sinceres. 

Les cançons de Pau Alabajos s’han pogut escoltar i sentir més enllà de les nostres fronteres: Alemanya, França, Suïssa, Itàlia, Palestina, Portugal, República Txeca, Panamà, Quebec, Estats Units d’Amèrica, Grècia i Uruguai.





També et pot interessar