AgendaNotícies

Trobada literària amb l’escriptora Montse Barderí

El 29 d’abril a les 18.30h esteu convidades a una nova trobada literària, emmarcada en el Club de lectura. L’escriptora sabadellenca, Montse Barderí, vindrà a compartir el seu temps amb nosaltres. Conversarem sobre la novel·la, «La memòria de l’aigua» (Columna Edicions).

Una trobada literària que es pot dur a terme gràcies al suport de la Institució de les Lletres Catalanes. Si les circumstàncies ho permeten es realitzarà de forma presencial. Si vols participar, inscriu-te.

La memòria de l’aigua és una història de dones. Tres generacions que ens faran viure diferents moments històrics, finals del segle XIX, el procés d’industrialització, i la lluita per la formació, la llibertat sexual i l’amor. A través de tres dones: la Clemència, la seva filla Rosalia, i la Núria, neta de la Clemència, serem testimonis de les seves marques de vida, la misèria, el maltractament, la incomunicació i la discriminació, però també el poder de la reconciliació i de la superació. Una novel·la que dóna visibilitat a la història oculta de moltes dones. Que indaga en la memòria, en el nostre passat.

Inscripcions

Sobre Montse Barderí

Montse Barderi (Sabadell, 1969). És escriptora, amb estudis de filosofia, periodisme i especialista en estudis de gènere. Autora de deu llibres tant de literatura com de filosofia pràctica. He estat traduïda a l’italià, el romanès i el portuguès.

Dels seus llibres, trobaràs la biblioteca, El Amor no duele: todo lo que debes saber sobre el amor verdadero; Camí d’anada i tornada: inspirat en els personatges reals d’Ella Maillart i Annemarie Schwarzenbach; Dones úniques: relats de dones d’aquí que no podràs oblidar i La memòria de l’aigua.

Montse Barderí col·labora mensualment a la secció d’opinió d’El Punt Avui i a Serra d’Or l’any 2019. Actualment col·laboro en el programa Aquí amb Josep Cuní de Cadena ser. Ha estat membre de la junta Filosofia i Gènere de l’Universitat de Barcelona, subdirectora amb Fina Birulés del X Simposium Internacional de Filòsofes IAPh, és patrona fundadora de la Fundació Maria-Mercè Marçal, forma part del projecte guanyador eTwinning 2015 en l’àmbit Europeu de Ciutats Educadores. També forma part del jurat del Premi Prudenci Bertrana de novel·la i del Premi Josep Pla de Narrativa. Va ser nomenada comissària de l’Any Teresa Pàmies per a la Institució de les Lletres Catalanes i va guanyar el Premi Prudenci Bertrana de novel·la amb La memòria de l’aigua l’any 2019 (obra que també va quedar finalista a la millor novel·la de l’any d’Òmnium Cultural).

Montse Barderí fa formacions en els àmbits d’escriptura creativa, dona i literatura, i de l’amor des d’un punt de vista ètic i feminista a espais formatius com ara el Col·legi de Doctors i Llicenciats i l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, així com a les biblioteques, centres d’ensenyament i entitats culturals que ho sol.licitin. Forma part dels projectes Lletres a les aules i Lletres en viu de La Institució de les Lletres Catalanes. El seu darrer llibre és Manual d’amor aristotèlic per a dones del segle XXI (Destino Català, 2020), dins la nova col·lecció Som Revolució on també hi fa d’assessora.

Web oficial Montse Barderí

Montse Barderi

Un comentario en “Trobada literària amb l’escriptora Montse Barderí

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *