Header AD

Mor el dibuixant i director creatiu d'Armand Basi, Lluis Juste de NinLluís Juste de Nin ha mort a 75 anys. Director creatiu d'Armand Basi, Lluís Juste de Nin ha estat un dels artistes catalans més polifacètics. Dibuixant, caricaturista, il·lustrador i guionista. També ha dissenyat el vestuari d'òperes com La Celestina o Don Juan Tenorio.

Lluís Juste va ser un referent a l'hora d'entendre la historieta des del compromís amb la llengua catalana, especialment a través de les seves novel·les gràfiques, que constitueixen un projecte de reconstrucció de la història de Catalunya.

Nascut a Barcelona el 1945, els seus inicis en el dibuix i l'humor gràfic van anar lligats a la lluita antifranquista amb el PSUC com a company de viatge. Des de finals dels 60 va dibuixar fulls de mà i còmics de propaganda obrera, formant part del grup Plástica Popular, que va donar forma a l'estètica de l'activisme antifranquista. Els seus dibuixos també van aparèixer en revistes clandestines com La Huelga, Luchas obreras i Treball, òrgan oficial del PSUC. Quan signava aquestes feines ho feia amb el pseudònim El Zurdo, un àlies que va mantenir per a les il·lustracions que acompanyaven els articles de Manuel Vázquez Montalbán a Mundo obrero, en què també dibuixava tires i caricatures.

Us deixem amb un qüestionari realitzat a Lluís Juste a l'Ateneu barcelonès i una trobada on parla de la seva obra.

Mor el dibuixant i director creatiu d'Armand Basi, Lluis Juste de Nin Mor el dibuixant i director creatiu d'Armand Basi, Lluis Juste de Nin Reviewed by Biblioteca Caterina Figueras on 9:55 Rating: 5

Cap comentari

Post AD