Header AD

El petó barceloní de Joan Fontcuberta

El soroll d'un petó no és
tan ensordidor com el d'un canó,
però el seu ressò dura molt més
--
Oliver Wendell Holmes

Barcelona ja té una nova icona per a la ciutat, a la plaça Isidre Nonell,  el mural: El món neix en cada besada, nascut per a commemorar el Tricentenari de la caiguda de Barcelona el 1714. Un fotomosaic compost per 4.000 rajoles on apareixen persones corrents interpretant el lema "moments de llibertat", que el fotògraf i artista Joan Fontcuberta ha transformat en un gran petó de 3,8 metres d'alt i 8 de llarg.

Joan Fontcuberta (1955, Barcelona) és artista, docent, assagista, crític i promotor d'art especialitzat en fotografia. Llicenciat en Ciències de la Informació, és professor d'Estudis de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i l'Harvard University de Cambridge (Massachusetts), funcions que exerceix simultàniament a la seva col·laboració en diverses publicacions especialitzades en la imatge.

La seva extensa obra fotogràfica es caracteritza per l'ús d'eines informàtiques en el seu tractament i la seva presentació de manera interactiva amb l'espectador. Ha exposat en més d'una trentena de museus i sales d'art d'Europa, Amèrica del Nord i Japó, i ha rebut guardons com el David Octavious Hill atorgat per la Fotografisches Akademie GDL (Alemanya, 1988); el Premi Nacional de Fotografia que concedeix el Ministeri de Cultura d'Espanya (1998) i ha estat nomenat Chevalier de l'Ordre donis Arts et donis Lettres pel Ministeri de Cultura de França (1994). 

Com a autor, ha publicat llibres d'assaig sobre teoria i crítica de la fotografia.

Per a saber més

Facebook de Joan Fontcuberta
Joan Fontcuberta: La mirada intencionada. Programa del 33 "Retrats".

El petó barceloní de Joan Fontcuberta El petó barceloní de Joan Fontcuberta Reviewed by Biblioteca Caterina Figueras on 6:30 Rating: 5

Cap comentari

Post AD