Header AD

Recordem a Vinicius de Moraes

Avui 18 d'octubre, en el seu centenari, volem recordar al poeta, escriptor i músic brasiler, Vinicius de Moraes, el compositor al costat de Antonio Carlos Jobim del tema La noia de Ipanema,  que va internacionalitzar la bossa nova.

Vinicius de Moraes, abans d'acabar els seus estudis de Dret va publicar el seu primer llibre de poemes, O Caminho para a Distància. Va viatjar a Anglaterra, va estudiar Literatura Anglesa a Oxford i posteriorment va ingressar a la vida diplomàtica prestant serveis a Estats Units, França i Uruguai. Al 1956 va escriure l'obra de teatre Orfeu dóna Conceição portada al cinema com a Orfeu Negre, i proclamada guanyadora de la Palma d'Or a Cannes al 1958 i l'Oscar al 1959. Va combinar la seva sòlida educació amb uns anys de vida bohèmia que el van portar a ser expulsat del servei diplomàtic. Vinicius de Moraes va morir a Rio de Janeiro al 1980. 

Per a saber més


A la Biblioteca trobaràs

Vinicius de Moraes. Eurotropical, 2001
Favourites / Vinícius de Moraes. Wrasse, 2004
Vinicius de Moraes en La Fusa con María Creuza, María Bethania y Toquinho. DiscMedi, 1996
Toquinho e Vinicius. Polygram, 1987Recordem a Vinicius de Moraes Recordem a Vinicius de Moraes Reviewed by Biblioteca Caterina Figueras on 10:32 Rating: 5

Cap comentari

Post AD