Header AD

Adéu, Toni Catany

El dilluns 14 d'octubre ens deixava el fotògraf mallorquí Toni Catany, premiat amb el Premi Nacional de Fotografia del Ministeri de Cultura al 2001 i el Premi Nacional d'Arts Plàstiques de la Generalitat el mateix any. 

Toni Catany va néixer a Llucmajor el 15 d'agost de 1942 i vivia a Barcelona, on va arribar al 1960 per estudiar Química, tot i que no va completar els estudis. Fotògraf autodidacta, va iniciar la seva carrera professional amb reportatges sobre Israel i Egipte. Va treballar com a fotògraf freelance per al diari La Vanguardia i la revista Destino amb reportatges de viatges. 

Però la seva obra destaca principalment per les naturaleses mortes i la fotografia de cossos nus, una obra que ha estat exposada a països de tot el món, França, Suïssa, Regne Unit, Itàlia, Grècia, Països del Magrib, Austràlia, Estats Units i Japó, a més d'Espanya.

Malgrat que no va poder veure en vida el seu projecte de Fundació-Centre Internacional de Fotografía, esperem que vegi la llum. Us deixem amb la carta oberta que va dirigir Toni Catany al Consell de Mallorca, en relació a aquest projecte.

Per a saber més

Confidencias de Toni Catany. Entrevista i bloc d'Antonio Cabello.
Portfoli de Toni Catany a Fotocolectania.
Adéu, Toni Catany Adéu, Toni Catany Reviewed by Biblioteca Caterina Figueras on 7:00 Rating: 5

Cap comentari

Post AD