Header AD

Qui és Pasqual Alapont i de què va Racó de PenèlopePasqual Alapont va nàixer a Catarroja, un poble de l'Horta Sud, a prop de la ciutat de València, dedicat fins fa poques dècades a l'agricultura. Prové d'una família de llauradors, encara que mai s'ha dedicat a cultivar la terra. No obstant això, tantes generacions de llauradors han impregnat d'alguna manera el seu caràcter. Es va llicenciar en Geografia i Història per la Universitat de València, però ha seguit altres camins professionals, relacionats sempre que ha pogut amb el món dels llibres. Ha desenvolupat el seu treball a cavall entre la literatura i el teatre, ha treballat com a editor, traductor, guionista i fins i tot dramaturg, actor i director d'escena. A més d'obres infantils i juvenils ha publicat una novel·la i ha estrenat cinc obres de teatre.
Per la seva obra ha rebut diversos guardons literaris com el Premi Bancaixa de narrativa juvenil, el premi Edebé, el Premi Joanot Martorell, el Premi del Consell Català del Llibre per a Infants i Joves, el Premi de la Crítica Serra d'Or o el Porrot d'Honor de les Lletres Valencianes. També ha merescut una menció de The White Ravens de la Internationale Jugend Bibliothek.

De què va Racó de Penèlope

Un noi anomenat Zinc Peris es trasllada de València al Perelló, on els seus pares decideixen obrir un restaurant, el Racó de Penèlope. Allà es fa amic d'Àlex, un vell mariner, enginyós i carismàtic, que és el cuiner del restaurant. Àlex li ensenya veritats essencials de la vida, com el valor de l'amistat, i d'altres de més pràctiques, com cuinar i flirtejar amb noies. Però també li ensenya què és la traïció. Així, si bé el viatge de Zinc és curt en quilòmetres, per al noi suposa un viatge més llarg, a l'interior d'ell mateix, que el fa més savi.

A la Biblioteca trobaràs

El Racó de Penèlope / Pasqual Alapont. Cruïlla, 2012
Qui té por de Morgana? / Pasqual Alapont. Bromera, 2010
En la línia dels tres punts / Pasqual Alapont. Baula, 2007
L'Infern de Marta / Pasqual Alapont. Bromera, 2006
En Víctor se'n va d'excursió / Pasqual Alapont. Edicions del Pirata, 2005
El Secret de la Cristina / Pasqual Alapont. Edicions del Pirata, 2005
Plens de ràbia / Pasqual Alapont. Edebé, 2005
Barrots daurats / Pasqual Alapont. Bromera, 2005
Els Viatges de Marco Polo / Pasqual Alapont. Bromera, 2003

Per a saber més
Qui és Pasqual Alapont i de què va Racó de Penèlope Qui és Pasqual Alapont i de què va Racó de Penèlope Reviewed by Biblioteca Caterina Figueras on 16:31 Rating: 5

Cap comentari

Post AD