Header AD

Número 5: el submarí perdut

Nuno Peixoto, un jove científic portuguès, relata el 2007 les diferents aventures que van començar l'agost del 2001 quan, seguint la pista d'una mena d'invent denominat «líquid transmatèric», va viatjar fins a l'illa de Madeira. Allà, ajudat per Agripina, una senyora molt activa, tot i que estava a punt de jubilar-se, va localitzar un petit bagul amb una agenda i unes bovines de cinta de magnetòfon. Amb la informació aconseguida, Nuno va treure a la llum noves dades sobre el misteriós líquid i també sobre un sorprenent projecte secret que es va posar en marxa a l'illa el 1942, en plena Segona Guerra Mundial: una cursa entre sis submarins que havien de donar la volta al món. El guanyador també guanyaria la guerra. Nuno va decidir seguir una pista més, la que indicava que un dels submarins podia amagar un petit tresor. Durant la recerca del submarí perdut seixanta anys abans, Nuno va conèixer Silvana Darinka, una noia de caràcter decidit que li va robar el cor. Tota mena de personatges reals i de fets històrics acompanyen els protagonistes en una novel·la de ritme trepidant, amb molt d'humor i que inclou la llista més llarga de formatges de la literatura universal.

Llibre que pertany a la categoria 13-14 anys del 17è Premi de Literatura "Protagonista Jove"

Sobre l'autor, Lluis Llort

Escriptor i periodista. Redactor del Diari Avui des de fa més de 25 anys. Especialitzat en cultura i crítica literària. Com a escriptor ha conreat la novel·la per a adults, sobretot del gènere negre, la novel·la infantil i juvenil i també ha fet de guionista per a sèries de televisió (Jet lag). Entre les seves obres destaquen Tardor (1999), Maleït Montjuïc (2000), Camaleó (2001), Trenta-dos morts i un home cansat (2004), La imperfecció de les bombolles (2009) i Si quan et donen per mort un dia tornes (2012).  

Per a saber mésNúmero 5: el submarí perdut Número 5: el submarí perdut Reviewed by Biblioteca Caterina Figueras on 16:23 Rating: 5

Cap comentari

Post AD